Predsjednica F BiH Bradara u Travniku: Dobar zdravstveni sustav je preduvjet ostanka

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara jučer je boravila u Travniku gdje je posjetila Hrvatsku bolnicu “Dr fra Mato Nikolić”, JU Bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu, Općinski sud te župu Uznesenja BDM Dolac.

Dr. Mladen Čuturić i dr. Emir Abdulović ravnatelji bolnica upoznali su predsjednicu Bradara s brojnim novim projektima, ali i izazovima s kojima se nose. Naime, ove dvije ustanove su iznijele značajan dio tereta u borbi s pandemijom, a sada su već uvelike bave dodatnim poboljšanjem svojih usluga. Dr. Čuturić, ravnatelj Hrvatske bolnice “Dr fra Mato Nikolić” osim nabavke nove opreme, zapošljavanja kadra te aktivnog usavršavanja istog, planira izgradnju i nove, sedme lamele koja bi omogućila otvorenje novih odjela ali i poboljšanje rada na aktualnim.

Dr. Abdulović je pak predsjednici pokazao novi odjel onkologije koji će predstavljati značajno olakšanje onkološkim pacijentima na području Središnje Bosne.

Nove iskorake u radu imat će i Općinski sud u Travniku, jedan od najvećih u Federaciji. Predsjednik suda, Goran Dujić, uz Sarajevo je zasad jedini pokrenuo implementaciju integriranog sustava za elektronsku registraciju poslovnih subjekata u Federaciji BIH koja će uvelike olakšati i ubrzati procese brojnim korisnicima.

Fra Marinko Didak, župnik župe Uznesenja BDM Dolac, najstarije u Lašvanskoj regiji osim redovnih aktivnosti kao i infrastrukturnih radova na crkvi, polako već planira i veliku proslavu 200 godina od osnutka ove župe, iznimno značajne kako za župljane tako i za cijelu regiju upravo zbog svoje bogate povijesti.

Predsjednica Bradara je tijekom posjeta kazala kako je kvalitetan zdravstveni sustav jedan od preduvjeta ostanka stanovništva na ovim prostorima i pomoć institucija vlasti mora biti na razini zadatka. Ravnatelji spomenutih bolnica istaknuli su dobru suradnju i sa županijskim ministrom zdravstva Antom Matićem koji je pratio jučerašnji protokol kojem su se pridružili i županijski ministar Bojan Domić te načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo na čijem se teritoriju, osim Travnika, prostire župa Dolac.