Predsjedateljica Bradara s predstavnicima Udruge poslodavaca Federacije BiH

Suradnjom do unaprijeđenja poslovnog okruženja
Suradnjom do unaprijeđenja poslovnog okruženja

Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH sastala se s čelnicima Udruge poslodavaca Federacije BiH na čelu s Mladenom Pandurevićem, direktorom i Adnanom Smailbegovićem, predsjednikom Udrugea. Uz Pandurevića i Smailbegovića na sastanku su bili i Snježana Kopruner, članica Upravnog odbora Udruge te Zoran Gazibarić, član Ekonomsko socijalnog vijeća Federacije BiH iz reda Udruge poslodavaca.

Nakon što su predsjedateljicu Bradara upoznali s aktivnostima Udruge čiji je cilj unaprijediti poslovno okruženje u Federaciji BiH, predstavnici Udruge izrazili su želju za nastavkom suradnje s Parlamentom Federacije BiH. Uz kontinuitet u praćenju sjednica ovog Doma, ogledala bi se i u razmatranju te uvažavanju prijedloga poslodavaca za poboljšanje zakonskih rješenja koja se tiču poslovnog okruženja. Razgovaralo se i o ideji o organiziranju tematskih sjednica Parlamenta Federacije BiH na kojima bi se raspravljalo o kreiranju što povoljnijeg poslovnog okruženja koje bi zadržalo postojeća radna mjesta te privuklo nove investicije.

„Poslodavci su temelj društva i nama u zakonodavnim tijelima vlasti stalo je do mišljenja, prijedloga i sugestija onih koji dolaze iz realnog sektora koji proizvodi novu vrijednost“, istaknula je ovom prigodom predsjedateljica Bradara.

Kazala je i kako joj je namjera zadržati postojeću praksu upoznavanja svakog izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH sa svim prijedlozima koji dolaze iz Udruženja poslodavaca Federacije BiH, odnosno nastaviti suradnju s ovim Udruženjem na dobijanju što kvalitetnijih zakonskih rješenja.

Suradnja zakonodavnih tijela vlasti i poslodavaca u Federaciji BiH bi u konačnici pozitivno utjecala na poslovno okruženje i otvaranje novih radnih mjesta kao jednog od najboljih načina zaustavljanja trenda odlaska kvalitetne radne snage iz Federacije BiH, složili su se sudionici sastanka.

Prethodni članakVlada SBŽ: Novac za nabavku i popravku CT aparata
Sljedeći članakŠmizle i Hrvatsko proljeće Središnje Bosne ovoga petka u Zenici