Predloženo produženje epidemioloških mjera u FBiH za 14 dana

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je nastavak produženja epidemioloških mjera za narednih 14 dana.

  • Prijedlog produženja mjera bit će upućen Vladi Federacije BiH na usvajanje – navodi se

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, u posljednjih sedam dana zabilježen je rast broja pacijenata COVID-19 na respiratoru (56), broja novih potvrđenih slučajeva COVID-19 i sedmodnevne incidence (120/100.000 stanovnika).

  • U odnosu na prethodni tjedan u padu je ukupan broj smrtnih slučajeva (84) i hospitaliziranih pacijenata od COVID-19 (507). Od ukupnog broja hospitaliziranih, 34 osobe su cijepljene s obje doze – navodi se.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva napominje da je i dalje na snazi aktualna naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima i na otvorenom, ako nije moguće držati distancu od minimalno dva metra. Svim građanima se preporučuje izbjegavanje većih okupljanja i pridržavanje osobnih mjera zaštite od zaraze virusom korona.

Vlade županije, odnosno krizni stožeri županijskih ministarstava zdravstva dužni su i dalje donositi restriktivnije mjere ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Prethodni članakObjavljeni registri izabranih, imenovanih i zaposlenih u javnom sektoru ŽSB
Sljedeći članakPrihodi proračuna Općine Vitez za prvih šest mjeseci ove godine iznosili 4.554.140,00 KM, što je 53% u odnosu na plan