Predložena imena ministara za sastav Vlade ŽSB

Županijski odbori HDZ-a BiH i SDA, u skladu s potpisanim dogovorom o formiraju izvršne vlasti u Srednjobosanskoj županiji, predložili su imena ministara za sastav Vlade, koju bi u ponedjeljak trebali potvrditi zastupnici u Skupštini.

Od ranije je poznato da će na čelu Vlade biti aktualni premijer Tahir Lendo. Pored premijerske, SDA je dobila i tri ministarske pozicije, pa je tako kandidat za ministra gospodarstva Sedžad Milanović koji ovu dužnost obavlja i u aktualnom sazivu, dok bi u ministarstvo prostornog uređenja trebao doći Amer Mrako. Novi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva trebao bi postati Salkan Merdžanić, prenosi Kanal 6.

Pet ministarskih pozicija pripada strankama HNS-a okupljenim oko HDZ-a BiH, pa je tako na poziciju ministra zdravstva i socijalne politike kandidiran aktualni ministar, Nikola Grubešić. Kandidatkinja za mjesto u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta je Katica Čerkez iz Viteza, Feliks Vidović je kandidat za ministra unutrašnjih poslova, a Jozo Budeš za ministra pravde, javlja FTV.

Ministar financija, ujedno i jedini ministar iz reda srpskog naroda trebao bi postati Zoran Luković, aktualni ministar pravde koji ima podršku dvije vladajuće stranke, odnosno HDZ-a BiH i SDA.

Sjednica Skupštine ŽSB, na kojoj bi trebao biti potvrđen novi sastav Vlade ŽSB, održat će se sutra u Travniku.