Pred put u Zenicu ne nedostaje optimizma

Hod po mukama, moglo bi se reći za proljetni nastavak sezone NK Viteza. Te muke i problemi čine, prije svega, brojne ozljede standardnih prvotimaca, a odgovarajućih zamjena u postojećem rosteru jednostavno nema. A onda „šepaju“ i rezultati, nema golova ni bodova i aktualna situacija uopće nije dobra.

Još od rane jeseni izvan stroja je Varupa koji je tek prije nekoliko dana počeo trčkarati i teško da ćemo ga vidjeti na terenu do kraja ove sezone. Tijekom zimske stanke, igrajući mali nogomet, ozbiljnu ozljedu zadobio je Barišić, vratio se treninzima, a u prošlu subotu protiv Krupe odigrao je (dobro) dvadesetak minuta. U prvom proljetnom kolu u  susretu s Čelikom, tešku je ozljedu zadobio Jevtić i po svemu sudeći završena je njegova nogometna karijera, a na istoj utakmici teže je ozlijeđen i Kokot koji se, s dvadesetak minuta,  vratio u momčad protiv Krupe u Vitezu. Tri dana prije susreta s Metallegheom na trening utakmici  s drugoligašem Kiseljakom teško je ozlijeđen  kapetan momčadi Livančić, mladi Franjić je slomio ruku, a pouzdani Livaja imao je probleme s leđima i nije konkurirao za susret s Jajčanim.  Na sreću situacija se ipak počela popravljati, rekli bismo normalizirati…

„Daleko smo mi, još uvijek, od mogućnosti izvesti najbolji sastav no moj je trenerski i životni moto na što ne možeš utjecati ne treba kukati, očajavati. Naravno, našoj momčadi mnogo znače Livančić, Livaja, Barišić, Kokot…, već odavno nemamo Varupu, Jevtića… Istina je, u momčad su se vratili Kokot i Barišić, oporavio se Livaja, pa se može reći da smo pred susret s Čelikom jači nego što smo bili samo prije tri – četiri dana“, pojasnio je trener Musa situaciju s ozlijeđenim, na koga i koliko u Zenici može računati.

„Utakmica s Čelikom je vrlo bitna, mi gledamo samo sebe, to je za nas prva meč-lopta i ostanemo li neporaženi mi smo praktički riješili, potvrdili svoj premijerligaški status. Naravno, ni na pamet nam ne pada u Zenici igrati na neodlučno. Igrat ćemo mi na pobjedu, a nama odgovara i podjela bodova. Naime, zatvorenom igrom teško bi osvojili bod(ove) i s takvim ambicijama sigurno nećemo igrati u Zenici. Cijenimo i respektiramo Čelika, poštujemo njihovu želju i ne odustajanje od borbe za ostanak u Premijer ligi, no mi nismo tek tako s 10 bodova prednosti u odnosu na njih. Jači smo nego što smo to bili pred susret s Metallegheom i vjerujem da će se i ostali naši igrači vračati u momčad pa ćemo u završnici prvenstva biti kompletniji, kompaktniji, bolji i samouvjereniji…“

U prvoj polovici jesenske sezone jedan od najbolji igrača Viteza bio je  desno krilni brzonogi napadač, Boban Đerić (24). A onda, ozljede i neki drugi problemi udaljili su ga o standardne postave. No, vrijednim radom i upornošću Đerić se vraća, jedno poluvrijeme igrao je i protiv Metalleghea, a trener Musa najavljuje Đerića u prvih jedanaest u Zenici protiv Čelika. „Nadam se da ću iskoristiti priliku, hvala treneru  što mi daje prilike, bilo je ozljeda, nekih drugih nepovoljnih okolnosti, sve to hoću što prije zaboraviti, zdrav sam, oran za borbu i vjerujem da ostvarenju dobrog rezultata  koji očekujemo u Zenici mogu dati značajan doprinos. Spremni smo, vratili su nam se neki ozlijeđeni igrači i uvjeren sam da ćemo svoja očekivanja i nakane i realizirati“, poručio je vrijedni i uvijek skromni Đerić.

Prethodni članakPriča o ljudima koji rade najopasniji posao u Bosni i Hercegovini
Sljedeći članakInspektori u pet dana napisali 309 tisuća KM kazni