Pred gotovo 500 gledatelja na Danima kazališta u Vitezu izvedena Prokleta avlija, obilježivši početak proslave 150. obljetnice župe Vitez

Sinoć je pred gotovo 500 posjetitelja, na ovogodišnjim Danima kazališta u Vitezu, prikazana predstava „Prokleta avlija“, u izvedbi ansambla Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik. Kazališna dvorana u Vitezu bila je jednostavno premala kako bi primila sve one koji su htjeli pogledati ovu predstavu.

Predstava je bila svojevrstan poklon organizatora Dana kazališta, Udruge mladih „Enter“ i Gradskog kazališta mladih Vitez, te HKD „Napredak“ Vitez, župi Vitez i njezinim župljanima povodom proslave 150. obljetnice viteške župe.

„Možemo reći da smo ovom predstavom otvorili dane naše velike proslave, 150. obljetnice Viteške župe. Mislim da ovaj početak je vrlo simboličan. U godini smo kad se sjećamo i velikoga pisca, nobelovca Ive Andrića, a simboličan je po tomu što svojom tematikom i naslovom roman „Prokleta avlija“ kojega smo vidjeli u izvedbi Hrvatskog amaterskog kazališta iz Travnika, govori o prilikama i neprilikama naše prošlosti. Posebno se zahvaljujem organizatorima koji su nam darovali ovu predstavu za naš veliki jubilej“, izjavio je fra Marko Kepić župnik viteške župe.
Treća po redu predstava na ovogodišnjim kazališnim danima naišla je na odličnu reakciju publike u Vitezu, koja je nekoliko puta travničke glumce pozivala na bis.

„Bilo je odlično igrati pred brojnom, ali i vrlo kvalitetnom publikom u Vitezu. Neopisivo je zadovoljstvo kada na kraju predstave dobijete pljesak prepune dvorane i znate da je on zaslužen. Sretni smo i zadovoljni“, istaknuo je Anto Bilić intedant Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik.

Sinoć se iznova potvrdilo kako Dani kazališta u Vitezu postaju pravi kulturni brend Središnje Bosne, a sasvim je sigurno kako će kazališna publika iz Viteza i susjednih općina i u studenom uživati, jer će u sklopu ovogodišnjeg programa, u kazališnoj dvorani u Vitezu, imati priliku pogledati još sedam predstava.

{gallery}vijesti/gkm_travnik11{/gallery}