Pred Božić službeno otvaranje zimske sezone: Na Vlašiću očekuju nekoliko tisuća gostiju

Službeno otvaranje zimske sezone, najavljuju iz Turističke zajednice SBŽ, i ove godine će privući nekoliko tisuća turista na Vlašić.

Kako je kazao Miroslav Matošević, direktor TZ SBŽ, otvaranje je zakazano za period od 20. do 22. prosinca.

“U sklopu otvaranja bit će održana i manifestacija “Šankanje”, a mi smo se nadali da će biti još privatnih inicijativa koje bi uklopili u zabavni program koji će i ove godine privući dosta gostiju. “Šankanje” svake godine privuče nekoliko tisuća gostiju koji ostvare i 10-tak tisuća noćenja. Ove godine također ćemo provesti i ceremoniju dodjela nagrada u turizmu”, rekao je Matošević.

Vlada SBŽ na posljednjoj sjednici održanoj jučer odobrila je 15.000 KM kao pomoć Turističkoj zajednici za otvaranje sezone i manifestaciju “Šankanje”, a prilikom glasovanja suzdržana je bila županijska ministrica financija Mirjana Plavčić, koja je naglasila kako je naziv te manifestacije podsjeća na šank, “a zna se šta se na šanku radi”.

U TZ uz osmijeh kažu kako manifestacija nema previše veze sa šankom.

“To je jedna manifestacija koja svake godine privlači ogroman broj gostiju na Vlašić i koncept koji se pokazao uspješnim. Jedino mi je žao što nemamo više takvih manifestacija na Vlašiću. Riječ je o opće poznatoj manifestaciji koju prati ogroman broj medija iz države i regije i koja daje strašno dobar imidž planini Vlašić”, rekao je Matošević.