Prebrodit ćemo krizu i izboriti ostanak u Premijer ligi

Nakon 18 odigranih kola premijerligaš Vitez nalazi se na 12. mjestu prvenstvene ljestvice sa samo 17 osvojenih bodova. U težoj situaciji su Radnik s 14, te Zvijezda i Mladost s 13 osvojenih bodova. U nešto boljoj situaciji, ispred Viteza, su Travnik i Drina koji su osvojili po 18 te Slavija i Sloboda s osvojenih 19 bodova. Gusto, stisnuto, i nije teško zaključiti da će se upravo ovih 8 klubova grčevito boriti za bijeg iz opasne zone i ostanak u Premijer ligi.

Svojim nogometašima nakon subotnjeg poraza od Širokog Brijega (1 : 3) trener Miše dao je trodnevni odmor, a u utorak poslijepodne, nakon sastanka i analize utakmice sa Širokobriježanima, odradili su trening na Gradskom stadionu u Vitezu.

„Nema dvojbe, zapali smo u jedan vid krize, a riječ je, prije svega, o krizi rezultata. Jer, kada sam sumirao utiske s utakmice s Olimpikom u Sarajevu (2 :0), kada sam u miru detaljno pogledao snimku naše utakmice sa Širokim, jednostavno mi se nameće zaključak da smo mogli, pa i trebali, postići za nas povoljniji rezultat. Ne želim reći kako smo u ovim utakmicama bili bolji, kako smo trebali pobijediti, ali bilo je prilike za bolji rezultat, pa i za iznenađenje. Na žalost, iz naših individualnih, ponekad naivnih i početničkih grešaka, primamo golove, a iz dobrih pozicija ne uspijevamo postići gol(ove)“, kazao je pomalo rezignirani Miše.

A upravo su golovi rak rana viteških nogometaša, jer postignutih 12 golova u 18 odigranih utakmica, više je nego zabrinjavajuće. A u momčadi Miše ima napadače (Smriko, Pinjuh, Basara, Jusufbašića, Vidović…) od golgeterskog „imena i prezimena“, a golova tek na kapaljku.

„Na tom ćemo planu morati dodatno raditi, nešto i mijenjati, a iskreno se nadam da će i golovi doći. Jer, stvaramo mi prilike, u polju nismo loši, evo i Smriko je „prekinuo post“ i nakon zabrinjavajuće dugog perioda zabio je Širokom lijepi gol“, pojasnio je golgeterske i rezultatske probleme koje Vitez ima te dodao: „Imamo mi solidnu kvalitetu, dobru kada smo na terenu momčad u onom najpovoljnijem sportskom smislu riječi, kada smo borbeni, igrački solidarni, bez nepotrebnih soliranja, sebičnosti…! Ma nemamo mi Vagnera, pojedinca visoke kvalitete koji može individualno rješavati utakmice. Jaki smo i opasni samo kao kolektiv, zbijenih redova, kada igramo „svi za jednog, jedan za sve“.

Miše je također kazao kako će u ovoj stanci raditi dva puta dnevno, ispravljat će uočene greške i propuste, traženje novih varijanti i rješenja kako bi se pronašao put iz, navijači se boje, „začarane jednosmjerne ulice“. „U subotu ćemo odigrati trening utakmicu s Olimpikom, vjerojatno u Sarajevu, dok ćemo narednog tjedna sve podrediti pripremama za susret sa Slavijom u Istočnom Sarajevu. To je utakmica za nas vrlo važna, međutim nikako i presudna, i vjerujem da bi u tom susretu mogli nešto (?) pozitivno uraditi. No, o tom potom“, poručio je Miše, komentirajući pozicija momčadi na prvenstvenoj ljestvici koja baš i nije zavidna.

„Nije, naravno, ali nikako i bezizlazna. Međutim, ta pozicija govori da je sve u našim rukama (nogama) i nema razloga ne vjerovati da ćemo znati tu situaciju i poziciju na kojoj se nalazimo i uspješno konkretizirati. Sada, do susreta sa Slavijom, predstoji nam samo rad, rad… i vračanje poljuljane vjere u vlastite snage, sposobnosti i mogućnosti, što naša momčad, nedvojbeno je, dovoljno ima za izboriti ostanak u Premije ligi. Mi ćemo to i ostvariti“!

Prethodni članakSVI NA TRIBINE: U subotu odbojkašice Viteza protiv ŽOK Bosna
Sljedeći članakU Busovači ukraden Golf IV