Pravda za Gabrijela, Davida, Dženana u Novom Travniku

Već više od mjesec dana traju prosvjedi građana zbog smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića. Taj slučaj podigao je na noge čitavu Bosnu i Hercegovinu zbog sumnje u službenu verziju da se mladić utopio u rijeci Crkvena u Banja Luci.
Svakodnevno u različitim gradovima regije ali i svijeta obični ljudi s podignutim rukama ka nebu poručuju da podržavaju Davidovog oca, njegovu obitelj i prijatelje u borbi za istinu o tome kako je ugašen ovaj mladi život.

- REKLAMA -

I Novotravničani se bude, u četvrtak 17. svibnja, od 18 sati u caffe-u Studio organizira se potpisivanje peticije Pravda za Davida. Svi koji žele pružiti podršku borbi Davidova oca Davora, ali i skoro 300 tisuća ostalih nezadovoljnih građana naše zemlje, mogu to učiniti u četvrtak.

Dodajmo, Novotravničani se mogu poistovjetiti s Banjalučanima. Prije nešto više od godinu dana Gabrijel Trbara je preminuo zbog ozljeda zadobivenih u požaru na Odjelu neurologije i psihijatrije travničke bolnice. Njegovi roditelji Kata i Ilija Trbara još uvijek vode pravnu bitku zbog, kako smatraju, teškog propusta osoblja bolnice.

Ovo je prilika da i Novotravničani podrže borbu roditelja za istinu o smrti njihove djece, toliko im barem ova država duguje.

Top akcija 18.-27.1.