Prahulje kod Travnika: Ogradili imanje s 4,5 tisuće skija

Vlado Sučić i njegov brat Mile osim što su skije koristili za skijanje po vlašičkim stazama i Švicarskim Alpama, našli su im još jednu upotrebnu vrijednost.

One koje više nisu za slaloma, veleslaloma i spusta uredno su pokupili po skijaškim centrima Švicarske, platili i dovezli na Prahulje kod Travnika.

Moj san kao dječaka koji je skijao na drvenim skijama od bukovine bio je da jednoga dana imam svoje prave skije. Koliko puta sam samo pokušao odvaliti tuđu ogradu od drvenih šiljaka kako bi ih onda savijao u vreloj vodi. Nekada bi to sve dobro ispalo, a nekada bi se šiljci polomili. Kada sam počeo raditi u Švicarskoj htio sam imati ogradu od skija. Da to bude neobična ograda koja će svakome “zapeti za oko”. Ustvari ja i brat Mile htjeli smo imati ogradu kao što imaju i Švicarci. Kod njih je normalno da svoje imanje ograde skijama. Pogotovo je to slučaj u skijaškim centrima”, priča Vlado za portal Flash.ba dok pokazuje skije različitih proizvođača iz cijeloga svijeta.

Prije nekoliko godina veliki kamion stigao je iz Švicarske na Prahulje kod Travnika s 4,5 tisuće skija. Toliko su kupili Mile i Vlado da bi ogradili svoja imanja.

Neobično je bilo da šleper s rabljenim skijama dođe na Prahulje. Ljudi su mislili da ćemo mi to preprodavati, trgovati i tako dalje. Kada su vidjeli da sve odoše u ogradu neki nisu mogli vjerovati svojim očima. Bila je u početku i poneka krađa, međutim danas to više nitko ne dira niti imamo bilo kakvih problema. Pojedine skije već su počele propadati zbog vremenskih uvjeta. Guliti se, trunuti i tako dalje. Međutim, najveći broj njih još uvijek čvrsto stoje na našem imanju”, govori Vlado.

Njegov brat Mile prvi je na Vlašiću ogradio svoju vikendicu rabljenim skijama. S obzirom da se bavio i iznajmljivanjem skijaške opreme nije ga bilo teško pronaći. O cijeni koju su platili za skije Vlado nije htio pričati, samo je dodao da su ogradu mogli i “pozlatiti” da su koristili druge materijale od drveta.

Bez obzira na sve, nismo se pokajali što smo napravili ogradu od skija, a ja sam ostvario i svoj dječački san da imam ne samo prave skije nego i ogradu od pravih skija koje su vozile po švicarskim Alpama i zimskim centrima”, završava svoju priču Vlado Sučić.

Prethodni članakMahmutbegović: Sačuvati crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Travniku
Sljedeći članakMuškarac proizveo čokoladu protiv menstrualnih bolova