Poznata imena novih ministara u KSB

Kantonalni odbor HDZ-a BiH KSB na održanoj sjednici u Vitezu imenovao je kandidate za ministre u Vladi Kantona Središnja Bosna.

Zoran Marković iz Kiseljaka kandidiran je za ministra pravosuđa i uprave, Bojan Domić iz Travnika za ministra obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Feliks Vidović iz Kreševa za ministra unutarnjih poslova, Anto Matić iz Viteza za ministra zdravstva i socijalne politike te Mirjana Plavčić iz Busovače za ministricu financija KSB.

Na održanoj sjednici HDZ BiH SBK je predložio kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH: Zdenka Džambas iz Novog Travnika, Ilija Nakić iz Travnika i Marko Saraf iz Jajca.

Kantonalni odbor SDA imenovao je također kandidate za ministre i premijera u Vladi KSB, kao i kandidate za Dom naroda parlamenta Federacije BiH.

Ponovno je kandidiran dosadašnji premijer KSB Tahir Lendo za premijera, dosadašnji ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkan Merdžanić ponovno je kandidat za tu poziciju, dok je kandidat za ministra prostornog uređenja, građenja zaštite okoliša, povratka i stambenih poslova Amir Šečibović, a Nisvet Hrnjić za ministra gospodarstva.

Na listopadskim izborima od ukupno 30 zastupničkih mjesta u Saboru KSB, SDA je osvojila deset mandata, a isti broj mandata ima i koalicija stranaka okupljenih oko HDZ-a BiH.

SDP BiH osvojio je pet mandata, DF i SBB po dva, a jednog astupnika imat će Nezavisni blok.