Poziv za sudjelovanje u projektu “Upoznaj svoje lokalno naslijeđe!”

Udruženje građana “Edukativo” Kiseljak poziva sve srednjoškolce koji žive na području općina Kiseljak, Kreševo, Fojnica, Busovača, Vitez, Travnik i Novi Travnik na četverodnevni seminar “Upoznaj svoje lokalno naslijeđe”. Ovaj seminar, koji će se održati u hotelu Aquareumal u Fojnici u razdoblju od 18. do 21.6.2015., je prva od nekoliko planiranih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Seminar će biti prilika mladim ljudima da se upoznaju s metodama zaštite i promocije lokalnog kulturno-povijesnog/historijskog naslijeđa kroz praktične i inovativne radionice i terenske obilaske koje će voditi iskusni predavači i stručnjaci iz tih oblasti. Planirane radionice uključuju učenje o načinima promocije lokalne baštine kroz upotrebu novih novih tehnologija izradu info tabli, upoznavanje s primjerima dobre prakse iz drugih lokalnih zajednica i čitav niz drugih stvari. Projekat će se nastaviti i tijekom ljetnih mjeseci kada će se, u dogovoru sa sudionicima, realizirati nekoliko vikend radionica na kojima će se mladi imati priliku još bolje upoznati i uraditi konkretne stvari u pogledu zaštite kulturno-povijesnih spomenika u svojim općinama. Partneri na projektu su Vijeće mladih općine Busovača, Centar za edukaicju mladih Travnik i Udruženje “Perspektiva” Vitez.

Sudjelovanje na projektu je besplatno. Edukativo snosi troškove prijevoza, smještaja, hrane i svih materijala. Na kraju projekta sudionici će dobiti i potvrdu o sudjelovanju.

Ovim putem tim Edukativa poziva sve srednjoškolce kojima su ove teme zanimljive i koji bi željeli da budu dio jednog ovakvog zanimljivog projekta, da pošalju prijave koje su otvorene sve do 8. 6. 2015.

Prijavnicu za sudjelovanju možete preuzeti klikom OVDJE, te istu pošaljite na mail info.edukativo@gmail.com ili porukom na Facebook stranicu Edukativo.