Poziv BH kompanijama za posjetu sajmu IFEXPO 2013. u Istanbulu

Jedan od najvećih organizatora sajmova u Turskoj – Tuyap Fair iz Istanbula i njihov ovlašteni predstavnik za regiju Balkana, Češke i Slovačke „Adonis Group” iz Skopja, dugogodišnji partneri Vanjskotrgovinske komore BiH, uputili su poziv bh. kompanijama za posjetu 10. tradicionalnom međunarodnom sajmu „IFEXPO 2013.” koji će se održati od 31. siječnja do 2. veljače ove godine u Istanbulu.

Na Sajmu će se predstaviti proizvođači i distributeri donjeg rublja, čarapa, kupaćih kostima, sportske obuće i sl., kao jedne od specijaliziranih oblasti tekstilne industrije iz Turske, susjednih zemalja, Azije, Bliskog Istoka i Istočne Europe.

Sajam, kako navode iz VTK BiH, predstavlja odličnu priliku za predstavljanje vlastitih proizvoda i dizajna, ali i širenje vlastitih brendova i robnih marki na globalnim tržištima s mogućnošću postizanja visoke dodane vrijednosti proizvoda.

Organizator sajma za zainteresirane kompanije iz BiH, za najviše dva predstavnika iz jedne firme, pokriva troškove smještaja s doručkom za jedno noćenje u elitnom hotelu, transfer od aerodroma do hotela i nazad, te transfer od hotela do sajma i nazad i ulazak na Sajam. Putne troškove snose posjetioci.

Prijave se mogu izvršiti direktno kod predstavnika Tuyapa – firme Aonis, a dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti i u Odjelu gospodarstva Vanjskotrgovinske komore BiH.