Povučena odluka Hercegbosanske županije o zabrani ulaska državljanima BiH

U nastavku 5. Izvanredne sjednice Štaba civilne zaštite Hercegbosanske županije donesena je Zapovijed kojom se stavlja van snage Zapovijed o zabrani ulaska državljanima Bosne i Hercegovine na područje te županije.

Kako je objavljeno na stranici Hercegbosanske županije, u nastavku 5. Izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije donesena je Zapovijed kojom se stavlja van snage Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 od dana 22. ožujka 2020. godine. Ova Zapovijed stupa na snagu danom donošenja, piše N1. 

“Ovom Zapovijedi stavlja se van snage Zapovijed o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”, navedeno je na stranici Hercegbosanske županije. 

Kako su istaknuli, Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije donio je Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije i prijedloga struke u funkciji zaštite stanovništva Hercegbosanske županije od širenja pandemije koronavirusa i nije imao nikakvih drugih konotacija, a osobito ne političkih. “Očekujemo od viših razina vlasti Bosne i Hercegovine da HITNO poduzmu konkretne mjere pomoći prema zdravstvenom sustavu Hercegbosanske županije i sprječavanju širenja pandemije virusa COVID-19”, navedeno je.

Podsjetimo, jučer je održana izvanredna sjednica Županijskog stožera civilne zaštite Hercegbosanske županije na kojoj su donesene četiri nove naredbe koje su usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane koronavirusom (COVID-19) na području ove županije.