Povjerenje Vladi Sliškoviću

Drugi put zaredom predsjednik srednjobosanske županijske Udruge HVIDR-a je Vlado Slišković iz Novog Travnika. Tako je, naime, odlučeno na Saboru županijske HVIDR-a održanog u subotu u Vitezu, a glas Sliškoviću dali su svi izaslanici, njih 44, koliko ih je prisustvovalo IX izvještajno-izbornom Saboru od ukupno 50 pozvanih iz 9 općinskih organizacija.

Uz predsjednika Vladu Sliškovića članovi Predsjedništva su, sukladno Statutu, svi predsjednici općinskih organizacija HVIDR-e.

U Sud časti izabrani su Ivica Pavlović (Kreševo), Dragan Žulj (Bugojno) I Slavko Vrcić (Kiseljak), a u Nadzorni odbor Mato Lujanović (Novi Travnik), Mirko Mijić (Travnik) i Jozo Medić (Kiseljak).

Na Saboru su usvojene izmjene i dopune Statuta, izviješće o radu i financijsko izviješće, a sjedište županijske Zajednice udruga i dalje će biti u Vitezu.

Ikupljenim izaslanicima prigodnim riječima obratili su se gosti, predsjednik Općinskog vijeća Viteza, Tomislav Bošnjak Matić, predsjednik HVIDR-a HVO H – B, Dragan Radić, i predsjedatelj srednjobosanske županijske Skupštine, Josip Kvasina.

Pred početak rada svi sudionici Sabora položili su cvijeće i upalili svijeće uz spomen-obilježje poginulim hrvatskim vojnicima iz Drugog svjetskoga te iz Domovinskoga rata, podignutog u središtu grada.