Povjerenje Draganu Miškoviću iz Viteza

Novi predsjednik federalne Udruge branitelja i invalida Domovinskoga rata liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) je Vitežanin, dosadašnji predsjednik ove udruge u Srednjobosanskoj županiji, Dragan Mišković.

Na toj dužnosti Mišković je zamijenio Marka Soldu – Zengu koji je 20. travnja, zbog zdravstvenih razloga, podnio ostavku. Skupština Udruge promptno je reagirala, zakazana je Skupština na kojoj je izabran Dragan Mišković na dvogodišnji mandat, sukladno Statutu Udruge. Na istoj sjednici održanoj u Tomislavgradu za potpredsjednika je izabran Stanko Škrobo, dotadašnji predsjednik Udruge Zapadno-hercegovačke županije, a za tajnika Ivica Franjić iz Viteza..

Prema riječima novoizabranog predsjednika Dragana Miškovića, članstvo ove udruge je još uvijek s nizom problema i neriješenih pitanja, s nereguliranim statusom u mnogim segmentima. Stoga će upravo ta pitanja i ti problemi biti prioritetni u njegovom i u radu njegovih suradnika.

„O našim problemima, o neriješenim statusnim pitanjima, o problemima revizije…, uskoro ćemo upoznati i najodgovornije u nadležnom federalnom Ministarstvu, a tražit ćemo i prava koja za sada neopravdano nemamo u Republici Hrvatskoj. Tražit ćemo, ni više ni manje prava koja u Federaciji BiH i u Hrvatskoj imaju drugi stradalnici Domovinskoga rata, pripadnici HVO-a“, kazao je Mišković i istaknuo potrebu u što kraćem roku uvesti točnu evidenciju članstva u općinskim i županijskim organizacijama koje do sada nisu bile u potpunosti ažurirane.