Povjerenje Anti Juriću

U subotu poslije podne u dvorani Theatre u Hrvatskom domu, u Busovači je održane redovita izborna Skupština općinske Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a (UNROHVO).

Izviješće o radu u proteklom mandatu podnio je predsjednik Udruge, Anto Jurić, a radni dio sjednice vodio je Željko Varešković. Aklamacijom su izabrana tijela Skupštine i izmjena Statuta, a povjerenje da i u narednom izbornom mandatu vodi Udrugu dobio je dosadašnji predsjednik Anto Jurić.

Ovom prilikom okupljenim su se obratili predsjednik srednjobosanske županijske Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a, Josip Stojak – Mungos i Travničanin, umirovljeni general HVO-a, Ilija Nakić, te član općinske Udruge, Jozan Laštro.
Uz predsjednika Antu Jurića u Predsjedništvo Udruge izabrani su: Duško Grubešić, Mladen Akrap, Zdravko Bašić, Žarko Petrović i Željko Varešković. U Sud časti izabrani su Jure Čavara, Dragan Relota i Anto Vujica – Tunja, dok su članovi Nadzornog odbora Ivica Ćosić – Jakić, Željko Katava i Slavko Vuleta.

Izbornoj skupštini prethodilo je polaganje cvijeća i palenje svijeća ispred središnjeg spomen-obilježja poginulim braniteljima Busovače podignutom u središtu grada i dužni pijetet poginulim suborcima i prijateljima u Spomen-sobi.

Prethodni članakFOTO: Maškarama ključevi grada
Sljedeći članakU spomen na Jozu Plavčića Đokca