Povijesni uspjeh ekipe Ecos-Romari, osvojeno drugo mjesto na jednom od najvećih Streetball turnira na svijetu

Malbée Lipik 3X3 Challenger jedan je od 14 najvećih na svijetu, a po mnogima ovogodišnji je bio i najjači u čitavoj seriji svjetskih Challengera, a u konačnici na istom su odlično drugo mjesto osvojili Vitežani iz Ecos-Romari ekipe (Ranko Križanović, Željko Palavra, Marijo Blaškan i Adi Bambur).

Turnir je održan u dva dana, a pratile su ga prepune montažne tribine s više od 1000 gledatelja oba dana, te kamere Sportske televizije koja je čitav događaj pratili u live prijenosu. 16 ekipa bilo je podijeljeno u 4 skupine koje su se razigrale u petak. Al Wahda Novi Sad za koje igra i Dušan Domović Bulut, vjerojatno najbolji svjetski streetball košarkaš s tri pobjede je osvojila skupinu A, dok se kao drugoplasirana u završnicu probila ekipa iz Malage. Kroz skupinu B dalje su prošli Vitez (Ecos-Romari) iz Bosne i Hercegovine te Litvanski Vilnius, a iz preostale dvije skupine slovenski Piran i Zemun, te Zagreb i Gdansk.

Kroz četvrtfinale je momčad iz Novog Sada “prošetala” pobjedom 20:10 protiv Gdanska, a u zanimljivom dvoboju s Piranom prvi polufinalni par stvorio je Vilnius pobjedom u dodatnom vremenu 20:18. Drugo polufinale izborile su ekipe Viteza (Ecos-Romari) koji je izbacio Zemun te Malaga koja je nadigrala Zagreb s velikih 20:8.

Novi Sad je loše krenuo u polufinale, Litvanci su imali i velikih 7 poena prednosti, no na kraju su Srbi pokazali da su trenutno najbolja svjetska ekipa i slavili su rezultatom 21:15, a još uvjerljivije se u finale probila ekipa iz Viteza (Ecos-Romari) koja je demolirala Malagu rezultatom 20:13.

U finalu je Al Wahda bila odlično raspoložena, tek je sami uvod bio neizvjestan, a kasnije su samo povećavali svoju prednost protiv Vitežana do konačnih 21:13 i zasluženog slavlja na sjajnom turniru u Lipiku koji se sve čvršće pozicionira u samom vrhu svjetskog Streetballa. Nakon završetka turnira na obližnjem platou održan je i koncert Plavog orkestra pa je ovaj sjajan događaj zaokružen i pravom veselicom za praktično čitav grad.

Jedan od igrača ekipe iz Viteza, Ranko Križanović na svom Facebook profilu napisao je kratku zahvalu:

“Hvala svima koji su nas pratili i slali poruke podrške. Ovo što smo uradili i sami nismo svjesni pa iz maloga Viteza momci idu na Master u Prag! Hvala Ivani i Bojanu koji nas podržavaju i svim našim navijačima :)”.

Čestitamo!

13612405_1139471706119066_8561810723554117114_n