Potvrđeni mandati izaslanicima u Domu naroda PSBiH iz Federacije BiH

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine jednoglasno je na današnjoj sjednici usvojilo Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata izaslanicima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz reda Bošnjaka su izabrani: Safet Softić i Šefik Džaferović iz Stranke demokratske akcije (SDA), Džemal Smajić (Stranka BiH), Kemal Ademović (Narod i Pravda) te Dženan Đonlagić (Demokratska fronta).

Pet izabranih Hrvata su: Zlatko Miletić (Za nove generacije), Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić, svi iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, kao i Ilija Cvitanović (HDZ 1990).

Dom naroda Parlamenta Federacije BiH je na sjednici 27. siječnja izabrao je izaslanike za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH, pet Bošnjaka i pet Hrvata.

Narodna skupština Republike Srpske je 1. prosinca prošle godine izabrala izaslanike za Dom naroda iz RS, a to su: Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić svi iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) te Želimir Nešković (SDS).