Potpora Vlade RH projektima od značaja za Hrvate u ŽSB se nastavlja

Darija Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH u pratnji Nives Tiganj, otpravnice poslova pri Veleposlanstvu RH u BiH boravila je u posjetu Hrvatskoj bolnici „Dr fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj. Domaćini su joj bili dr. Velimir Valjan, ravnatelj Bolnice i Nikola Grubešić, ministar HDZ BiH u Vladi ŽSB. Posjetu su nazočili i Mario Magerl, tajnik ŽO HDZ BiH ŽSB kao i Anto Bilić, član Predsjedništva ŽO HDZ 1990.

Domaćini i hrvatski politički predstavnici u ŽSB predstojnicu Ureda za Hrvate izvan RH upoznali su s dosad realiziranim projektima u novobiljanskoj bolnici, ali i s projektima u oblasti kulture, te iskazali želju za nastavkom dosadašnje dobre suradnje.

Dr. Velimir Valjan, ravnatelj bolnice u Novoj Biloj istaknuo je da je Vlada RH dosad u izgradnju i opremanje ove bolničke ustanove uložila 120 milijuna kuna. „Zahvaljujući Vladi RH prošle smo godine nabavili dva aparata za anesteziju, a i ove smo godine aplicirali za program pomoći Vlade RH Hrvatima u BiH”, kaže dr. Valjan.

„Odlična suradnja i veze Hrvata središnje Bosne i Vlade RH nastavit će se i ubuduće. Predstojnica Ureda za Hrvate izvan RH ovim je posjetom imala priliku vidjeti kako se troše sredstva Vlade RH za pomoć Hrvatima u BiH”, kaže Nikola Grubešić, ministar zdravstva u Vladi ŽSB.

Nakon posjeta Hrvatskoj bolnici u Novoj Biloj, Darija Krstičević boravila je u Jankovićima gdje je imala priliku pogledati višestruko nagrađivanu predstavu Family u izvedbi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik, za čije uvjete rada dobar dio zasluga pripada upravo Vladi RH.