Potpisuju peticiju protiv odlaganja otpada u krugu “Impregnacije”

Proteklih nekoliko tjedana mještani prigradskih naselja Rijeka i Dubravica u Vitezu borbu vode protiv neodgovornih građana koji ilegalno odlažu velike količine otpada u krug nekadašnjeg viteškog poduzeća “Impregnacija”.

Riječ je o dugogodišnjem problemu nastalom prije svega zbog trenutne situacije u državi. Naime, u vrijeme nesređenosti i mnogobrojnih rupa u zakonu, građani su naviknuli da ne moraju plaćati odvoz smeća pa su pronašli rješenje odlagajući isti u krug nekadašnje “Impregnacije”. Da stvar bude gora, u blizini ove ilegalne deponije nalazi se Osnovna škola “Dubravica”, Željeznička stanica, naselje Rijeka i naselje Dubravica.

Andrea Ivišić Martinović, osnivačica Facebook stranice “Stop bacanju smeća u Impregnaciju”, organizirala je potpisivanje online peticije s ciljem rješavanja ovog problema i uklanjanja velike količine smeća. Andrea je već do sad poduzela značajne korake po pitanju ovog problema. Kontaktirala je Mjesnu zajednicu, Općinu, Policiju…

“Predstavnici naše mjesne zajednice kontaktirali su Općinu Vitez. Oni su nam rekli da fotografiramo osobe koje bacaju smeće, u protivnom neće ništa moći uraditi. Zvali smo nekoliko puta i policiju, no nismo naišli na veliku potporu, jer su uvijek pronalazili izgovore na naše pozive”, kazala je Andrea Ivišić Martinović za Vitez.info portal.

U krugu nekadašnje “Impregnacije” posluje i viteško komunalno poduzeće “Vitkom” koje na spomenutoj lokaciji ima pretovarnu stanicu.

“Uspjeli smo saznati da “Vitkom” uskoro odlazi na drugu lokaciju i da će počistiti ono što je u njihovoj nadležnosti. No, što će se dogoditi s tonama smeća koje se nalazi izvan njihovog djelokruga odgovornosti?”, ističe Andrea.

Peticiju “Stop bacanju smeća u Impregnaciju” možete potpisati klikom OVDJE, a u prilogu pogledajte nekoliko fotografija ove divlje deponije smeća. Na kraju, pitamo se što rade komunalni redari koji su plaćeni za ovaj posao?

Prethodni članakObustavljena isplata mirovina za više od 7000 umirovljenika
Sljedeći članakIvan Šušnjar za TV KISS: Zašto se Milorad Dodik ušutio nakon što se ispostavilo da je Tužiteljstvo BiH pod kontrolom „sarajevske čaršije“!?