Potpisan sporazum o suradnji SBŽ-a i mađarske županije Tolna

Sporazum o suradnji između Srednjobosanske županije (SBŽ) i mađarske županije Tolna potpisan je danas u Travniku, a, kako je rečeno, omogućit će uspostavljanje odnosa u svim oblastima, a osobito u poljoprivredi, energetici i turizmu.Sporazum su potpisali predsjedatelj Skupštine županije Tolna Tamás Fehérvári i premijer SBŽ-a Tahir Lendo, koji je kazao da se može mnogo naučiti iz europskih iskustva županije Tolna, te da je ona spremna dati potporu SBŽ-u u njenim zadacima kada je riječ o pristupu BiH u Europsku uniju (EU).

Kako je kazao Lendo, SBŽ će se i dalje otvarati prema EU, naglašavajući kako je Tolna treća regija u EU s kojom je uspostavljena suradnja.

Predsjedatelj Skupštine županije Tolna Tamás Fehérvári kazao je da BiH treba što prije postati dio EU, te da je njegova županija spremna pružiti pomoć.

Po njegovim riječima, suradnju sa SBŽ-om moguće je ostvariti u gotovo svim oblastima, o čemu će se detaljnije izjasniti stručni timovi dviju županija, dok će fokus biti na poljoprivredi, energetici i turizmu.

U sklopu posjeta SBŽ-u, članovi izaslanstva županije Tolna i predstavnici Vlade SBŽ-a posjetili su u Travniku i tvrtke “Pharmamed” i “Bajra”.

Izvor

Prethodni članakSutra ističe rok za uplatu markica
Sljedeći članakTeška prometna nesreća u Vitezu, povrijeđena osamnaestogodišnjakinja