Potpisan Sporazum o realizaciji projekta ‘Pomoć za samopomoć’

Općina Travnik i njemačka Fondacija Wings od Hope u suradnji s Obrtničkom komorom Srednjobosanske županije i Udrugom za psihosocijanu podršku i bolju budućnost”Progres”, danas su potpisali Sporazum o zajedničkoj implementaciji projekta”Pomoć za samopomoć” u 2013.godini.

Fondacija Wings of Hope je prema navedenom Sporazumu obvezna namjenski usmjeriti 9.387,98 KM za šestomjesečno financiranje praktične doobuke i zapošljavanje četiri mlade nezaposlene osobe kod lokalnih poslodavaca.

Svi potpisnici sporazuma će biti uključeni u postupak odabira pouzdanih poslodavaca, ali i korisnika ovog projekta, kao i odgovarajućih srednjih škola koje će također biti uključene u realizaciju sporazuma.

Ovim sporazumom Općina Travnik se obvezala da će iz proračuna financirati podršku za dva nezaposlena mlada polaznika praktične obuke kod lokalnih poslodavaca, u iznosu od 400,00 KM mjesečno za svakog polaznika što za šest mjeseci iznosi ukupno 4.800,00 KM. Općina Travnik se također obvezala da će zaključiti ugovore sa dvije mlade osobe sa završenom srednjom školom radi unapređenja njihovog stručnog obrazovanja i lakšeg zapošljavanja na tržištu rada.

Ciljevi ovog Projekta su uvođenje osam mladih nezaposlenih osoba u praktičnu doobuku, stručno osposobljavanje i zapošljavanje kod lokalnih poslodavaca, zatim davanje poticaja lokalnim poslodavcima da u svoje okrilje prihvataju mlade, nezaposlene osobe i socijalno ugrožene osobe, da im omoguće dopunsku praktičnu obuku,stručno osposobljavanje i kasnije zapošljavanje te uključenje u partnersku mrežu i drugih institucija i organizacija koje će doprinijeti uspjehu projekta, kao što su srednje škole, Služba za zapošljavanje SBŽ i Obrtnička komora SBŽ, stoji u priopćenju za javnost Općine Travnik.