Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg školstva u Kantonu Središnja Bosna

Kantonalni premijer Tahir Lendo i resorni ministar Bojan Domić danas su s predstavnicima Sindikata zaposlenika srednjih škola potpisali Kolektivni ugovor.

Premijer Kantona Središnja Bosna Tahir Lendo, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojan Domić, te predsjednica Neovisnog sindikata zaposlenika srednjih škola Kantona Središnja Bosna Nada Jukić i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine – Kantonalnog odbora KSB Abdulah Serezlija potpisali su danas Kolektivni ugovor za djelatnost srednjeg školstva u KSB.

Ovim Kolektivnim ugovorom za djelatnost srednjeg školstva u Kantonu Središnja Bosna uređuju se prava i obveze strana potpisnica ovoga Kolektivnog ugovora koje su ga sklopile, te prava i obaveze iz radnog odnosa ili u vezi s radnim odnosom, u skladu sa zakonom i drugim propisima.

Potpisanim Kolektivnim ugovorom uređuju se i pravila o postupku kolektivnoga pregovaranja, postupak otkazivanja Kolektivnoga ugovora te razlozi i rokovi njegova otkazivanja, kao i sastav i način postupanja organa ovlaštenih za mirno rješavanje kolektivnih radnih sporova.

Prethodni članakVITEZ: U nedjelju 23. veljače “Maškarada”
Sljedeći članakNOVI TRAVNIK: 20-godišnjak divljao audijem i snimak stavio na internet, slijedi kazna (VIDEO)