Potjera u Vitezu, tri automobila oduzeta u Kiseljaku

Značajni rezultati postignuti su u pogledu sprječavanja zloupotrebe opojnih droga, gdje se na području Viteza, prilikom pokušaja pregleda vozila Range Rover od strane službenika policije, vozač s vozilom dao u bijeg.

Službenici policije su ga ipak uspjeli sustići jako brzo i izvršiti kontrolu, gdje je ustanovljeno da su vozač i još jedna osoba koja se nalazila u vozilu tijekom bijega od policije odbacili najmanje 4 pakovanja materije za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga heroin. Odbačena droga je pronađena, a osobe I.B rođen 1979.godine iz Novog Travnika i A.Č. rođen 1983.godine iz Travnika su lišeni slobode, te će nakon kriminalističke obrade biti predati kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje.

U nekim općinama ŽSB izvršene su pojačane kontrole prometa s naglaskom na kontrolu alkoholiziranosti vozača, vožnje bez položenog vozačkog ispita, te registriranosti i tehničke ispravnosti motornih vozila. Naglasak je bio i na kontroli vozača koji su evidentirani kao višestruki povratnici u vršenju prometnih prekršaja, a istovremeno imaju veći broj neplaćenih novčanih kazni za ove prekršaje.

Iz navedenog razloga, na području općine Kiseljak, oduzeta su tri motorna vozila, s obzirom na to da do sada izrečene kazne nisu postigle svrhu kažnjavanja i vlasnici vozila su nastavili s vršenjem prekršaja. Radi se o vozilima marke VW-Golf, Opel-Astra i Seat, za koja će, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, općinskom sudu Kiseljak biti predloženo trajno oduzimanje vozila, kao sredstva izvršenja prekršaja, stoji u priopćenju MUP-a ŽSB.

Prethodni članakAdvent u Vitezu: Vitežani se družili u nedjelju
Sljedeći članakU petak u Busovači predstavljanje zbirke poezije „Rumba za Zdenku K.“ autora Željka Kocaja