Postignut dogovor sa Hrvatskom: Kamioni mogu normalno prelaziti granicu

Nakon današnjeg razgovora sa hrvatskim kolegom, ministrom mora, prometa i infrastrukture u Vladi Republike Hrvatske Olegom Butkovićem, ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da je postignut dogovor da se uputi inicijativa kako bi se trajno riješio problem zatvaranja graničnih prijelaza.

Također, dogovoreno je i da do zvaničnog rješavanja pitanja, kamioni iz BiH mogu nesmetano prelaziti preko spornih graničnih prijelaza, potvrdio je za ATV ministar Mitrović i dodao da ministarstvo radi na izmjenama pravilnika.

Podsjećamo, u pravilniku o prekategorizaciji graničnih prijelaza u Hrvatskoj, koji je donesen nedavno, Hrvatska je odredila javne prometnice po kojima se mora odvijati tranzitni promet teretnih vozila kroz tu zemlju, a u Pravilnik nije uvršteno pet prijelaza sa BiH koji su zatvoreni za prijelaz kamiona.

Hrvatska je 20. svibnja donijela odluku kojom čak pet graničnih prijelaza sa Bosnom i Hercegovinom neće moći biti upotrebljivo za kamione čija nosivost prelazi 7,5 tona.

Ovo se odnosi na sljedeće prijelaze:

Ivanica – Gornji Brgat, Velika Kladuša – Maljevac, Brčko – Gunja, Strmica – Strmica i Osoje – Vinjani Gornji.

Prethodni članakSavjet: Kako napisati CV
Sljedeći članakZidare teško pronaći i za dnevnicu od 100 KM