PostCash – novac iz EU konačno dostupan građanima BiH

Međunarodni prijenos novca znatno je olakšan za građane BiH zahvaljujući PostCash mobilnoj aplikaciji. Novac poslan PostCash aplikacijom iz država Europskog gospodarskog pojasa dostupan je u roku od 30 minuta i može se podići u najbližem poštanskom uredu u Bosni i Hercegovini.  

Samo 30 minuta za transfer novca iz inozemstva Primanje novca od prijatelja ili rodbine iz država Europske unije, Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Lihtenštajna ili Islanda nikada nije bilo jednostavnije. PostCash mobilna aplikacija omogućava pošiljatelju da iz svog doma putem kartice koju je izdala banka iz država Europske unije, Ujedinjenog Kraljevstva, Norveške, Lihtenštajna ili Islanda može poslati novac primatelju u BiH. Isplata novca u poštanskom uredu bez odbitaka i naknada.

Procedura podizanja novca je jednostavna. Dovoljno je doći do jednog od preko 395 poštanskih ureda u BiH, ponijeti identifikacijski dokument te imati kontrolni broj uputnice koji mu šalje pošiljatelj i novac će biti isplaćen. Sve u roku od 30 minuta.

Javni poštanski operatori u BiH su ovom mobilnom aplikacijom omogućili najviše standarde zaštite i sigurnosti transfera novca. Naknadu za prijenos novca plaća pošiljatelj. Isplata novca u poštanskim uredima se obavlja po srednjem tečaju, bez naknada za primatelja novca. Na ovaj način, primateljima novca neće biti umanjen iznos isplate zbog mogućih tečajnih razlika ili odbitaka.  Međunarodni prijenos novca – pouzdan kao pošta PostCash aplikacija je nova dimenzija pouzdanog načina prijenosa koja se temelji na poslovnim ugovorima između poštanskih operatora i u skladu je s aktima Svjetske poštanske unije.  Preuzimanje novca poslanog iz inozemstva PostCash aplikacijom realizira se u najbližem poštanskom uredu bez naknada, samo 30 minuta nakon potvrde slanja.

Prethodni članakSvjedok stravične nesreće u Dubravi: Kao potres je bilo
Sljedeći članakNeum spreman za novu turističku sezonu