Postavljeno novo krovište na zgradi i vanjskoj pozornici JU HKC Nova Bila Travnik

Radovi na projektu ,,Rekonstrukcija krova na zgradi JU HKC-a Nova Bila” su u punom zamahu. Prošli tjedan dovršeno je postavljanje novog krovišta od samouklapajućeg lima na zgradi i vanjskoj pozornici, a uskoro slijede i završni radovi.

“Postavljanjem novog krovišta riješili smo naš najveći infrastrukturni problem – prokišnjavanje krova koje nas je pratilo proteklih nekoliko godina i otežavalo rad našim sekcijama.

S obzirom da smo dobili novi krov nad glavom, to je trebalo i adekvatno proslaviti. Stoga smo u petak 24. srpnja organizirali proslavu na koju smo pozvali: predstavnike donatora, predstavnike Općine Travnik i javnih poduzeća/ustanova iz Nove Bile, vodstvo i članove naših sekcija, kao i predstavnike NK Nova Bila, udruge ,,Čuvarica tradicije” Nova Bila i Lovačkog društva ,,Sokol” Nova Bila s kojima dijelimo zgradu te radnike BK Gradnje d.o.o. koja je angažirana za izvođenje radova.

Proslava se trebala održati na platou ispred HKC-a. Postavljen je bio šator, angažiran bend, montiran razglas, ali kiša nas je primorala da proslavu premjestimo u unutrašnji prostor. No, loše vrijeme nije utjecalo na raspoloženje i fešta je potrajala do ranih sati, a i novi krov je adekvatno testiran s obzirom na nezapamćenu oluju.

Sredstva za rekonstrukciju krova osigurana su iz sljedećih izvora:

– Općina Travnik,
– Vlada Kantona Središnja Bosna (Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa),
– Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje (Vlada RH),
– Šume Središnje Bosne d.o.o. Donji Vakuf
– vlastita sredstva.

Na početku proslave ravnatelj JU HKC-a Nova Bila g. Dragan Đido pozdravio je sve nazočne i zahvalio se donatorima i partnerima koji su pomogli realizaciju ovoga projekta, a napose: načelniku Općine Travnik g. Admiru Hadžiemriću, predsjedateljici Općinskog vijeća Travnik gđi Vlatki Lovrinović, ministru Bojanu Domiću čije je resorno Ministarstvo prvo prepoznalo i podržalo ovaj projekt, članu Doma naroda Parlamenta FBiH g. Iliji Nakić koji nam je bio spona s Vladom Republike Hrvatske, g. Albertu Kokiću direktoru tvrtke Šume Središnje Bosne koja nam je donirala drvnu građu i g. Dragi Vukoviću-Božjaku čija pilana je rezala i transportirala drvnu građu.

Tehničke detalje projekta i tijek radova predstavio je g. Marko Ćurak, inžinjer građevine koji vrši nadzor nad realizacijom radova. Na samom krovištu bilo je potrebno skinuti i deponirati stari pokrov, postaviti drvenu konstrukciju, lim, snjegobrane, gromobrane i oluke. Na krovištu pozornice je također postavljen novi lim, a sama pozornica će biti popločana keramikom i obrubljena kulirom. Slijede radovi postavljanja keramike u hodniku na spratu, prizemlju i na vanjskim stepenicama te postavljanje rigipsa na stropove na gornjem katu. Ukupna vrijednost radova je 41.698,79 KM (s uračunatim PDV-om)”, -navode iz JU HKC “Nova Bila” Travnik.