Postanite DJ za prijatelje preko Facebooka

Facebook je objavio novu aplikaciju nazvanu “Listen With Friends” koja će korisnicima ove društvene mreže omogućiti da na chatovima slušaju glazbu zajedno s osobom s kojom se dopisujete.

Dijeljenje pjesama s ostalima je usluga koju je Facebook zajedno s Open Graphom predstavio još rujnu, a korisnicima se u prozoru chata pojavljivalo ono što njihovi prijatelji slušaju. Ako bi kliknuli na tu pjesmu mogli su je i sami poslušati, ali dosada nije bilo mogućnosti da sa prijateljima zajednički slušate glazbu u jedinstvenoj virtualnoj okolini.

Kako na svom službenom blogu piše Facebook, kada pjesma dođe do vaših omiljenih vokalnih dijelova, pjesmu možete doživjeti zajedno, “baš kao da ste na koncertu ili u nekom disko klubu”.

Kako je najavljeno, za nekoliko tjedana korisnici će u prozoru chata početi primjećivati malenu ikonu note pokraj imena osobe s kojom se dopisuju. Ovo pokazuje tko trenutačno sluša neku glazbu. Kada kursorom miša prijeđete preko nečijeg imena, primjetit ćete ““Listen with x” link koji kada kliknete počet će svirati glazba sa servisa koji u tom trenutku vaš prijatelj koristi. Primjerice, zasada su to glazbeni servisi Spotify i Rdio.

Kada vaš prijatelj odabere drugu pjesmu, i vi ćete je moći čuti i nastaviti slušati identičnu glazbu kao i on.

Više korisnika će moći slušati istu glazbu od jednog prijatelja, a cijela grupa prijatelja tako će moći, dok sluša prijatelja DJ-a, i chatati zajedno.

net.hr