POST FESTUM: Moglo je i uvjerljivije

Konačno, kažu (ne)strpljivi navijači, tek u osmom kolu Vitez je došao do prve ovogodišnje prvenstvene pobjede. I odmah treba reći potpuno zasluženo, pa i više od toga, pobijedili su Čelik, direktnog konkurenta u borbi za ostanak u Premijer ligi, prepustili su mu premijerligaški „fenjer“, a pobjeda je mogla i trebala biti i daleko uvjerljivija.

Vitežani su odigrali vrlo dobro, propustili su još nekoliko zrelih, stopostotnih prigoda za postizanje golova i tako najavili bolje nogometne dane ovog popularnog kluba koji petu sezonu uzastopno igra u najelitnijem bh nogometnom razredu. No, pitanje je  koliko su ovaj „raštimani“ Čelik i pobjeda nad njim  dobro mjerili za kvalitetu Vitežana i njihove ambicije koje se završavaju na izborenom ostanku u Premijer ligi.

Međutim, već smo to i pisali, Vitez je bolji i kvalitetniji od onog što se u prvih sedam kola na terenu ostvarilo – jedan osvojeni bod i tri postignuta gola. Naime, Vitez se u „hodu“ kompletirao, popunjavao igračke redove, protiv Čelika su debitirali Novak i Peko (ušli u igru u 73. odnosno u 82. minuti), čeka se pravo nastupa Vukovića, a onda će Vitez, očekuje se s pravom, pjevati neke nove, ljepše nogometne pjesme. To je, uostalom, poslije utakmice s Čelikom i potpuno zaslužene pobjede, kazao i trener Viteza, Ivica Bonić.

“Čestitam svojim mladićima na današnjoj prezentaciji na terenu, posebno kada se zna da smo bili pod velikim pritiskom „morati“. Othrvali smo se svim iskušenjima, odigrali smo pametno i dobro, kvalitetno smo sprječavali njihove brze napade što je njihova najjača kvaliteta, na vrijeme smo, kako se to kaže, dali golove i dodatno si olakšali situaciju. Međutim, prema prikazanom na terenu, mislim da smo mi i više nego zasluženo pobijedili a bilo je izvrsnih prigoda i za uvjerljiviju pobjedu. Mi smo i dalje u nezavidnoj situaciji, još uvijek se „tražimo“, kompletiramo momčad, danas su u našoj momčadi startali Novak i Peko, uskoro će i Vuković i mogu obećati, mi ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje i bolje”, kazao je Bonić.

Trener Čelika Kemal Hafizović je istaknuo zasluženu pobjedu Viteza kazavši kako se Čelik „s ovakvim sastavoma, u ovakvoj situaciji u kojoj se nalazi, nije kadar suprotstaviti se  boljem i spremnijem Vitezu“, a onda uz vrlo emotivnom ukazivanje na sve ono što se  u klubu i oko  „od svih, osim od navijača napuštenog Čelika dešava, podnio je neopozivu ostavku na kojoj je do sada bio..

U vrlo dobroj momčadi Viteza, najbolji je bio iskusni Slavko Brekalo. U 14 minuti je postigao fantastičan gol, a u igri je potpuno neutralizirao  najboljeg igrača Čelika Kouadija.

„Znali smo, ova utakmicu smo morali dobiti i dobili smo i sada će se u naše redove vratiti mir, vjera da možemo. Ova pobjeda će biti i naša prekretnica, svi vjerujemo u to. Ja sam postigao vodeći gol, ali to je gol i pobjeda svih nas. Ova igra i pobjeda daju nam krila i sada imamo i razloga vjerovati da ćemo u nastavku prvenstva biti bolji, sigurniji i učinkovitiji“, kazao je uvijek smireni i odmjereni Slavko Brekalo.

Prethodni članakMeđugorje će biti priznato te postati papinsko svetište i biskupija na čelu s monsinjorom Hoserom?
Sljedeći članakU studenom izmjene i dopune Izbornog zakona, promjene nužne