POSLUŠAJTE: Prekrasni Busovački glas odjeknuo u srcu Zagreba!

U nedjelju 15. travnja, održan je najstariji, najpopularniji i najbolji festival duhovne glazbe u Hrvatskoj, Uskrs fest 2012. Pred punom koncertnom dvoranom „Vatroslav Lisinski” u Zagrebu, u dvosatnom programu uživo je nastupilo dvadeset izvođača, uz pratnju Uskrs fest orkestra.

U bogatstvu različitih glazbenih stilova i ritmova, nastupilo je i devet debitanata, a među njima i Ivana Janko iz Busovače, sada zagrebačka studentica. Otpjevala je pjesmu „Duši život da”, autora postulanta Ivana Brodarića, u pratnji sestre Kristine Janko, te prijateljica iz VIS-a Marija Pomoćnica i klape „Nuša” Martine Lešina, Đurđice Ćališ te Donatelle Sorić. Festival je, prema riječima pomoćnog zagrebačkog biskupa Mije Gorskog te predsjednika Vijeća HBK za mlade pokazao da nikad ne stari jer uvijek dolaze nove generacije, sve mlađe i sve bolje.

Vijeće je zajedno s Hrvatskim katolički radijem organizator ovog festivala čija tradicija seže sve do 1979. Izravan radijski prijenos mogao se pratiti u programu HKR-a, a televizijska snimka bit će na Drugome programu javne televizije u nedjelju, 22. travnja u 15.45. Uskrs fest, kao smotru glazbeno-duhovnog stvaralaštva mladih medijski je pratilo 20 novinskih kuća.

U sklopu večeri Zbor mladih Sisačke biskupije otpjevao je himnu Susreta hrvatske katoličke mladeži „U svjetlosti hodimo”, koji će se održati u Sisku 5. i 6. svibnja.

{youtube}wkx3QMMN7Ps{/youtube}