Poruke mira i suživota na Božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik organizirao je danas u Istočnom Sarajevu Božićni prijem.

Između ostalih prijemu su prisustvovali specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija,kao i ministri u Vijeću ministara BiH, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BiH i RS-a, kulturnog i javnog živote ta diplomatskog kora u BiH.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i himne entiteta prisutnim se obratio Milorad Dodik, koji je kazao da je čestitka praznika ‘Mir Božji – Hristos se rodi’ pozdrav za svakoga ko je prijatelj i ko želi da “kroz prijateljstvo gradi naš život bez ikakvih zlih namjera”.

Naša je želja da društvo, region i čitav svijet ostane stabilan i miran i da nijedno ljudsko biće ne strada u bilo kakvom sukobu – kazao je Dodik.

Sumirajući rezultate iz prošle godine Dodik je naglasio da su oni za RS veoma važni.

RS je uspjela u prošloj godini da formira vlast i napravi i održi ekonomiju u pozitivnnom trendu. Pred kraj godine formirane su zajedničke institucije vlasti prije svega Vijeće ministara. Naša namjera da pokušamo da zajedno s pratnerima u BiH radimo u saradnji i punom uvažavanju na svim pitanjima kod kojih se slažemo. Naravno, da teška pitanja koja su svima poznata u BiH, rješevamo u svjetlu ovih praznika mira, sigurnosti, mirboženja i svega onog što svim ljudima bez obzira na vjeru i naciju daje posebnu snagu i poseban odnos prema drugima – kazao je Dodik.

Naglasio je da je da su u RS naučili da je mjera njihove slobode, mjera slobode i drugih u RS.

U tom pogledu imamo jedan putokaz koji je prije svega putokaz mira, razvoja, uvažavanja i svega onog što je važno svakom čovjeku – kazao je Dodik.

Prethodni članakPotvrđena presuda za stravičnu nesreću u Novom Travniku
Sljedeći članakNovi vlasnik iz Katara zabranio alkohol u Sky centru Rostovo