Poruka iz Jajca: Ovakvih voda nema nigdje

Predstavnici 31 zemlje okupili su se jučer u Jajcu gdje je otvoreno 35. svjetsko prvenstvo u mušičarenju. Ovaj veliki događaj okupio je oko 200 natjecatelja te još toliko gostiju.

Kako je za Fenu izjavio predsjednik Izvršnog komiteta Svjetskog prvenstva Đorđe Klepić, sve pripreme su završene, obavljeni su treninzi i natjecatelji su zadovoljni.

Klepić je pojasnio da se prema pravilima Svjetske ribolovne federacije natjecanje mora održavati na četiri rijeke i jednom jezeru. Tako će se natjecanje održavati na rijeci Sanici u Ključu, Sani u Ribniku, Plivi u Šipovu, Vrbasu u Donjem Vakufu i na Plivskom jezeru kod Jajca, prenosi Bljesak.

”Organizacija, u koju su uključeni načelnici svih pet općina je uspješna, a osim ribolova promovira se turizam. Tako su u posljednjih mjesec dana predstavnici desetak zemalja došli na ove lokacije na trening. Napravljena je velika promocija naše zemlje, jer je malo ovakvih rijeka u svijetu. Obišao sam desetak svjetskih prvenstava, a vjerujte da ovakvih voda nema nigdje. Svi su zadivljeni, a pored toga ima i dosta ribe”, kazao je Klepić.

Organizator ovog događaja je Sportsko ribolovni savez BiH, a grad domaćin je kraljevski grad Jajce s gradovima Donji Vakuf, Šipovo, Ribnik i Ključ.

Prvenstvo će trajati do 21. lipnja, a dolazak je potvrdilo oko 400 dužnosnika u svojstvu trenera, sudaca i službenih predstavnika. O značaju ovog sporta u svim dijelovima svijeta, govori podatak da su se za učešće prijavile, između ostalih, i reprezentacije Južne Afrike, Australije, Čilea, Mongolije, Malte, Italije, Portugala, Španjolske, Češke, te Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.