Poribljavanje rijeke Lašve

Udruga sportskih ribolovaca „Vitez“ iz Viteza spada među dobro organizirane i vrlo uspješne, prije svega o očuvanju i uzgoju plemenite ribe (riječna pastrva, lipljan i mladica) i u održavanju u dobrom ekološkom stanju njihovi prirodnih staništa u rijeci Lašvi i njezinim pritokama, Krušćici, Biloj i Vranjskom potoku.

Redovito, najmanje dva puta godišnje, čiste i uređuju korito rijeke Lašve, u gradskoj zoni uredili su Fly Fishing stazu koja ispunjava sve uvjete i za organiziranje i najvećih sportsko-ribolovnih natjecanja. U sklopu staze, na desnoj obali izgradili su i lijepo uredili Ribarsku kuću, pa ovaj dio rijeke Lašve „vrvi“ šetačima i izletnicima, a preko vikenda i brojnim sportskim ribolovcima iz svih krajeva BiH .

Najmanje dva puta godišnje poribljavaju rijeku Lašvu i njezine pritoke, a tako je bilo i u četvrtak kada su, od Maloga Mošunja pa do ušća Krušćice, u Lašvu pustili 25 tisuća komada riječne pastrve velićine 15 – 16 centimetara.

Na čelu ove uspješne i poštovanja vrijedne Udruge su sportsko-ribolovni zaljubljenici i vrijedni ekolozi, Dragan Jonjić i Ivica Kovač.