Poraz slabih i anemičnih Vitežana

U vrlo slaboj nogometnoj predstavi, manje slabi su bili Tuzlaci i zasluženo su pobijedili anemične i nemoćne Vitežane. Prvih petnaestak minuta igre Vitez je djelovao izgubljeno, dezorijentirano, što su igrači Slobode, u tom dijelu igre bolji i agilniji, iskoristili i već u tom dijelu susreta došli do uvjerljivog i zasluženog vodstva od 0:2.

Već u 2. minuti Tuzlaci su potisnuli Vitežane na njihovu polovicu terena, a s lijeve strane u kazneni prostor ubacio je Terzić gdje se, pored neodlučne i smušene obrane Viteza, najbolje snašao Smajić i u padu, glavom, sa 7–8 metara loptu ubacio u gol golmana Tirića.

Nakon gola Tuzlaci su nastavili pritiskati nemoćne Vitežane, a u 12. minuti vodstvo su i povisili. Naime, Lazevski je s lijeve strane ubacio pred gol Viteza, lopta je preletjela cijelu obranu domaćina, došla je do Husića koji je s lijeve strane s 12 metara lijepim udarcem desnom nogom pogodio suprotni kut nemoćnog Tirića. Do kraja susreta igralo se vrlo slabo, Tuzlaci su igrali nešto zatvorenije, a Vitežani bezuspješno i rijetko pokušavali ugroziti vodstvo Tuzlaka.

Drugo poluvrijeme bilo je još slabije, slabo su igrale obje momčadi, Vitežani su se trudili, pokušavali napadati, ugroziti gol nezaposlenog Muminovića, bezuspješno. No, ipak, nije ostalo na rezultatu iz prvog poluvremena, jer su gosti u 76. minuti povećali svoje vodstvo na 0:3, a lijep gol, udarcem iskosa s lijeve strane, postigao je pričuvni igrač Bekić. Po vrlo lošem terenu, po ugodnom vremenu, igralo se korektno, pa dobri sudac Soknić i nije imao težak zadatak. I obavio ga je bez ozbiljnije greške.

VITEZ – SLOBODA 0:3

VITEZ – Gradski stadion. Gledatelja 250. Sudac: Ziran Soklnić (Istićno Sarajevo) 7.

VITEZ: Tirić 5, Brekalo 5, Livaja 5,5, Hadžanović 5,5, Ivičić 5 (od 46. Ilić 5) Babić 5 (od 46. Vukoja 5,5), Ćosić 5,5 (od 78 Šivšić -), Vrhovac 6, Bojo 5,5, Jevtić 5,5, Rizvanović 5.

SLOBODA: Muminović -, Terzić 6, Rustemović 6, Todorović 5,5 (od 65 Bekić 6), , Smajić 6, Grahovac 5,5, Lazevski 6,5, Husić 6, Ivetić 5,5, Mijić 5,5 ( od 75.Veitzer -) Ignjatović 5,5 (od 86. Skahić -).

Strijelci: 0:1 Smajić (2.); 0:2 Husić (12.); 0:3 Bekić (76.)
Igrač utakmice: Lazevski.