Poraz koji opominje i upozorava

Utakmicu koja je imala karakter generalne probe pred nastavak prvenstva odigrali su premijerligaši, susjedi i stari rivali, Vitez i Travnik. Utakmica je odigrana na sportskom kompleksu županijskog ligaša NK Rijeka iz istoimene viteške mjesne zajednice, a ako se „po jutru dan poznaje“, kako se to zna reći, onda daleko zadovoljniji i optimističniji trener Travnika Husnija Arapiović, od stratega Viteza, Ante Miše.

Jer, Travničani su odigrali vrlo dobro, bili su znatno bolji, brži, borbeniji, agresivniji, konkretniji…, od potpuno indisponiranih Vitežana i zasluženo su pobijedili s 2 : 0 golovima Sadikovića i iskusnog golgetera Dudića.

Iako su navijači Viteza nakon utakmice bili neskriveno razočarani, treba reći da igra i zaslužena pobjeda u ovoj utakmici boljih Travničana, sigurno nije prava slika i mogućnost družine Ante Miše. Jer, utakmica je igrana po teškom terenu, nešto manjih dimenzija, što je svakako više odgovaralo Travniku i njihovoj zatvorenijoj igri, s gustim i brojnim veznim redom, sa sustavom i igrom kakav će, vjerojatno, primijeniti i u subotnjem susretu sa Slobodom u Tuzli. Istina, i Ante Miše je pripremio postavu, igru i taktiku protiv Travnika s mislima na subotnji sraz s Čelikom u Vitezu. No, nije išlo i nešto će se, bilo je očigledno, morati mijenjati, prije svega u veznom redu, gdje su, u toj liniji, bila tek dvojica klasičnih veznih igrača – Kapetan i Barišić – dok su u napadu, dalo se zaključiti, igrala čak četvorica – Vidović, Jusufbašić, Pinjuh i Basara.

Iako je riječ o pripremnoj utakmici, poraz je bolan, na sreću bez ozbiljnijih posljedica i izvuku li se iz ovog susreta ozbiljne pouke, može biti čak i koristan, ako poraz uopće, u bilo kojoj situaciji, to može biti. Jer, po mnogim ocjenama i procjenama, s novim igračima, Sa Škorićem, Tomićem, Basarom, Brankovićem (nije igrao zbog lakše ozljede), Barišićem i Jusufbašićem, Vitez je sada daleko kvalitetnija momčad nego što su to bili jesenas. Međutim, to treba pokazati i dokazati na terenu već u subotu protiv Čelika u Vitezu, kada će se u momčad vratiti dva kvalitetna i iskusna igrača, Toni Pezo i Vladimir Branković. A taj susret po mnogo čemu, usmjeriti cijelu proljetnu sezonu za Vitežane koji su s 14 jesenskih bodova i 11. mjestom na korak-dva od premijerligaške provalije.

Prethodni članakNa nebu zaplesali Mjesec, Venera i Mars
Sljedeći članakNova Škoda Superb bazira se na MQB platformi