Popularni video servis Netflix je stigao u BiH

U BiH je stigao Netflix, globalni servis za gledanje videa i filmova na zahtjev.

Građane će obradovati informacija da je prvi mjesec korištenja besplatan, što je ranije najavio i direktor Netflixa Reed Hastings. Cijene će iznositi od 7.99, 9.99 i 10.99 eura, u ovisnosti od paketa koji korisnik izabere.

“Danas smo svjedoci rađanja nove globalne internet TV mreže. Od sada će ljudi širom svijeta moći uživati u najboljim filmovima, serijama ili dokumentarcima istovremeno. Uz pomoć interneta prebacujemo moć u ruke potrošača, koji će naše programe moći gledati bilo kad, bilo gdje i na bilo kojem uređaju”, rekao je Hastings.

Iz kompanije najavljuju originalne sadržaje u 2016. godini. Najavljeno je kreiranje 31 novog sadržaja uz prikazivanje već postojećih serija, dvadesetak igranih i dokumentarnih filmova, širok spektar stand up komedija, te originalnih dječijih serija.

Pored već postojećih 17 jezika, koliko podržava platforma Netflixa uvode se arapski, korejski i kineski jezik. Jedna od najvećih prednosti Netflixa je što program koji gledate možete pauzirati kada poželite i bez ikakvih ometanja s reklamama.

Podsjetimo, Netflix je lansiran 2007. godine, a u posljednjih nekoliko godina promijenio je način na koji mnogi konzumiraju televizijski sadržaj, omogućavajući cijele sezone vlastitih serija, kao što su Orange Is the New Black ili House of Cards dostupnima odjednom, a ne epizodu po epizodu, iz tjedna u tjedan. Može se koristiti na raznim uređajima povezanim na internet, bilo da su to laptopi, tableti, mobiteli, pametni televizori, konzole… A kvaliteta streaminga automatski se prilagođava dostupnoj brzini interneta.