Popularni Kolibrići pobjednici memorijalnog turnira Hajrun Mujkić

Proteklog vikenda Škola nogometa „TEMPO SPORT“ iz Zenice je organizirala I Memorijalni nogometni turnir za djecu „Harun Mujkić“ u spomen na svoga nedavno tragično preminulog dugogodišnjeg člana.

Na ovom turniru su nastupale sve najbolje i najpriznatije škole nogometa u BiH kao i nogometni klubovi širom BiH, „Tempo sport“ – Zenica, „Sport Prevent“ – Bugojno, „OFK Sport Team“ – Banja Luka, „Prijatelji“ – Bosanski Brod, „Bambi“ – Tuzla, „Olimp“ – Sarajevo, „BH Barca“ – „Doboj jug“ i ostali.

Iako imena ovih škola i gradovi iz kojih dolaze izgledaju zastrašujuće, najviše uspjeha na ovom kvalitetnom turniru imali su mališani NK Rijeka iz naše mjesne zajednice, koji su ovim uspjehom pokazali da spadaju u sami vrh kada je u pitanju razvoj omladinskih i pred natjecateljskih nogometnih selekcija u našem gradu, županiji pa i u našoj državi.

Mališani NK Rijeka u kategoriji U10 (2005.) osvojili su ovaj turnir pobijedivši u finalnoj utakmici svoje sportske prijatelje i velike rivale iz škole nogometa „Sport prevent“ rezultatom 2-0.

O uspjehu ove generacije govor već osmi osvojen pehar samo u ovoj godini što je dokaz da spadaju u sami vrh u BiH u ovoj starosnoj generaciji. Da uspjeh bude još i veći pobrinuli su se dječaci rođeni 2004. godine (U11) koji su se također plasirali među četiri najbolje ekipe osvojivši nezahvalno ali ipak uspješno četvrto mjesto.

Inače, mališani ovog kluba su ovo prvo mjesto posvetili svome dugogodišnjem treneru Dariu Čerkezu – Čeri za njegov jučerašnji rođendan.

Za portal Vitez.info trener Dario Čerkez je kazao, “Na samom početku ovoga izuzetno kvalitetnog turnira dečkima sam rekao da se nemaju čega plašiti i da samo pokažu ono što su naučili u proteklih par godina i da rezultat ne može izostati jer rad, trud, zalaganje se moraju isplatiti. Ipak kada smo vidjeli koje su se ekipe prijavile ni u snu nismo mogli očekivati niti plasman u polufinale a kamoli nešto ovako jer su se odazvale sve najpoznatije i najkvalitetnije škole i klubovi u BiH. Na kraju se želim iskreno zahvaliti svojima mališanima na ovom poklonu koji su mi podarili sa nadom i vjerom da će ih biti još dosta kao i svom velikom sportskom prijatelju Esadu Kahvedžiću – Kafi koji je inače trener u školi nogometa „Tempo sport“ i jednom od najvećih sportskih radnika i entuzijasta koje sam upoznao u svom životu i koji je glavni organizator turnira.”

Prethodni članakFOTO: Prosvjetni djelatnici iz ŽSB obilježili Dan učitelja
Sljedeći članakVIDEO: Ovako će vožnja izgledati u budućnosti