Ponovno snijeg u BiH

Nestabilne vremenske prilike i povremene padalne prognoziraju se tijekom ovog tjedna, priopćeno je danas u srednjoročnoj vremenskoj prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je navedeno, u utorak i srijedu, pod utjecajem mediteranskog polja sniženog atmosferskog tlaka, obilniju kišu u Hercegovinu donosi topliji i vlažniji zrak sa juga. Na planinama, središnje i istočne Bosne, od Bjelašnice preko Treskavice i Zelengore do Maglića na istoku, očekuju se nove snježne padaline.

U razdoblju od 14. do 23. ožujka stabilnije i sunčanije vrijeme izgledno je na prostoru Hercegovine zapadne i sjeverne Bosne, dok će u središnjoj i istočnoj Bosni i dalje biti nestabilno uz povremenu kišu. Do kraja tjedna jutra u Bosni hladna sa temperaturama od -5 do 0, u Hercegovini od 2 do 7, najviša dnevna temperatura 8 do 13°C, prenosi N1. 

Od 13. do 23. ožujka temperature će biti u porastu, jutarnje pozitivne širom zemlje, u Bosni od 3 do 8, u Hercegovini od 6 do 11°C. Dnevni temperaturni maksimum u Bosni između 13 i 18, u Hercegovini od 15 do 20 °C, priopćeno je.

Prethodni članakKanađanin Joseph Ingram kandidat za visokog predstavnika u BiH
Sljedeći članakKrizni stožer će tražiti povratak online nastave, rad samo vanjskih terasa, u teretanu ne više od 15 ljudi?!