Ponajbolja amaterska predstava Hrvatske, “Maturanti” SKM-a Slavonski Brod, otvara 2. Dane hrvatskog kazališta u BiH

Svečano otvorenje 2. Dana hrvatskog kazališta u BiH, u subotu, 17. lipnja 2017. godine, s početkom u 20,00 sati, u kazališnoj dvorani Vitez, otvorit će ponajbolja amaterska kazališna predstava u Hrvatskoj, „Maturanti“ Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod. 

Naime, na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održanom proteklog mjeseca u Vodicama Silvio Stilinović dobio je nagradu za najbolju režiju, dok je glumica Vanja Čiča osvojila nagradu za najbolju glumicu festivala. Anamarija Jazvić nominirana je u kategoriji za najbolju sporednu glumicu.

Redatelj predstave je Silvio Stilinović, po romanu Ivice Ivanca. U predstavi igraju: Andrija Krištof, Anamarija Jazvić, Lorenco Tolić, Vanja Čiča.

„…i što god Vam rekli, lijepo je živjeti! Pozdravljeni“…Eto, u jednoj rečenici cijela predstava. O životu, dilemama, ljubavima, željama, maturama, kiši i zmijama. Roman Maturanti tko zna koliko godina već fasciniraju mladu čitalačku publiku, a onda i one starije…rade se sjete patnje i bola prve ljubavi. A onda se dogodi i vrsni kazališni čovjek, Boris Kovačević, koji cijeli roman smjesti u kazališnu predstavu. Ispriča ju, odglumi ju i na kraju pošalje Vas u život, rečenicom punom užitka života. Rečenicom s početka ovoga teksta. A svi mi u Satiričkom kazalištu mladih iz Slavonskoga Broda, zahvalni smo do neba…ovoliko smo zahvalni, što nam je Boris, ima tome već godina, ustupio tekst. Jer od prve probe svima je bilo jasno da Maturanti glume život i žive glumu. Baš kao u pravom životu. Maturanti, njih četvoro, pripremite se publiko draga, tražit će od Vas savjete. Pa eto…ponesite kišobrane, maramice, odgovore na pitanja s mature, sendviče i ravno u kazalište…ili ravno u život…koji je uglavnom, kazalište! (autor predgovora: Silvio Stilinović)

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod rado je viđen gost u Vitezu, gdje je i prethodnih godina imalo jako zapažene nastupe, a suradnja s GKM Vitez prerasla je u istinsko prijateljstvo, koje je rezultiralo i brojnim drugim suradnjama kulturnih djelatnika Viteza i Slavonskog Broda.

Dane hrvatskog kazališta u BiH podržali su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna.

Prethodni članakJERRY TRADE raspisao oglas za prijam djelatnika za rad u caffe baru
Sljedeći članakDanas u kazališnoj dvorani Vitez priredba Dječjeg vrtića Vitez