Pomoćnik ministra uzgajao marihuanu za svoje potrebe

U Bihaću je prije nekoliko dana u obiteljskoj kući pomoćnika ministra za pitanja branitelja  Senada Felića pronađena droga. Iako MUP USŽ na svom portalu redovito izvješćuje o ovakvim događajima, ovaj slučaj nije unesen u elektronski bilten. Ta činjenica je u gradu na Uni proizvela različite komentare, pa i glasine.

“Dana 10. kolovoza 2011. godine oko 17.20 sati, uz dobrovoljni pristanak 50-godišnjaka iz Bihaća, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata i tom prilikom pronađene su tri PVC vaze sa zasađenom po jednom zeljastom biljkom koja svojim izgledom asocira na “cannabis sativu”, jedan paketić od alu-folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na “cannabis sativu” te sedam stabljika visine oko 20 cm koje asociraju na “cannabis sativu”.
Pedesetogodišnjak je lišen slobode, a nad njim je zavedena kriminalistička obrada i podneseno izvješće zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” – obavijestio je Dnevni avaz nakon pismenog upita Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USŽ.

Pokušaji da se obavi razgovar sa Senadom Felićem nisu urodili plodom, jer se nije javljao na telefonski broj u Odjeljenju braniteljsko-invalidske zaštite Bihać, gdje mu je radno mjesto načelnika. Na kućni broj javila se supruga koja je kazala da je on odsutan. Komentar od ministra za pitanja branitelja Ahmeta Egrlića nismo dobili, jer je bio nedostupan na službeni mobitel.

Avaz neslužbeno doznaje da je Senad Felić inspektorima MUP-a USŽ izjavio da je drogu uzgajao za osobne potrebe. Felić je, inače, ratni vojni invalid.