Pomoć u hrani dao Caritas

Caritasova-pomocMeđu najugroženije socijalne kategorije u Srednjobosanskoj županiji svakako spadaju članovi županijske Udruge branitelja i invalida Domovinskoga rata liječenih od PTSP-a. U 7 općinskih udruga ukupno ih je 183 koji uopće nemaju riješen socijalni status i prepušteni su sami sebi, a mnogi od njih sa svojim obiteljima nalaze se u vrlo teškoj materijalnoj situaciji.

Vodstvo županijske Udruge, na čelu s predsjednikom Draganom Miškovićem, pokušava pomoći svojim članovima, traže rješenja, donatore, organizacije… koje hoće i mogu pomoći. Ove godine uoči Božića, naišli su na razumijevanje kod don Mirka Šimića, direktora Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i dodijeljena im je određena količina pomoći u prehrambenim artiklima.

Kako nam je kazao predsjednik Udruge Dragan Mišković, pomoć za božićne blagdane dobit će 30 najugroženijih obitelji, a potrebe su daleko veće. Međutim, naglasio je Mišković, razumijevanja za ove bolesne i obespravljene ljude, članove Udruge branitelja i invalida Domovinskoga rata, liječenih od PTSP-a nema baš nikakvog razumijevanja u strukturama vlasti na svim razinama.

Mišković na kraju ističe kako je i ovaj put, a tako je bilo i ranijih godina i prilika, prijevoz pomoći iz Sarajeva u Vitez organizirala viteška tvrtka „Ecos”