Politička akademija HDZ BiH održala radionicu “Javni nastupi”

U kupreškom hotelu Adria ski od 21. do 23. veljače 2014. godine Politička akademija HDZ-a BiH i Zaklada Konrad Adenauer u Bosni i Hercegovini organizirali su seminar “Javni nastup” koju je vodio poznati trener u ovoj oblasti Mmag. Vinko Vukadin.

Prema Vukadinovim riječima cilj trodnevnog seminara bio je dodatno osnažiti kompetencije mladih lidera u vidu komunikacije sa političkim oponentima te komunikacije sa publikom. Sudionici seminara bili su alumnisti prve i druge generacije Političke akademije , a vježbali su pripremu vlastitog govora, preznetiranje govora pred publikom i televizijskim kamerama, zatim raspravne tehnike u politici i diskusiju s političkim neistomišljenicima.

Uvodnim se riječima sudionicima obratila Lidija Bradara, ravnateljica PA HDZ BiH, Sabine Wolkner, ravnateljica bh. odjela njemačke Zaklade “Konrad Adenauer” i Perica Romić, načelnik općine Kupres. Na seminaru sudjelovali i članovi alumni kluba Političke akademije iz Viteza, Bojana Dimitrijević i Jakov Križanović.

Kao i ostali polaznici, tako su i Vitežani iskazali zadovoljstvo održanim radionicama, pripremama sudionika za javni nastup i govor, i još jednom pohvalili rad PA i partnerskih zaklada koje prepoznaju važnost kontinuiranog usavršavanja mladih u politici.