Policijski inspektor na napad odgovorio hicima iz pištolja

Tridesetjednogodišnji Mujo Kasumović iz Doca na Lašvi kod Travnika, koji je u preksinoćnoj pucnjavi teško ranjen u kavani „Pirota“ u Travniku, operiran je i van je životne opasnosti, dok su Nihad Purić (30), također iz Doca, i Haris Zupurović (20) iz travničkog naselja Vakuf lakše povrijeđeni.

Pogođen u grudi

Prema nezvaničnoj verziji događaja, četvorica mladića napala su vlasnika kavane Sulejmana Mameledžiju, a jedan od njih uhvatio ga je za vrat. Kada ih je Miljenko Bilać, policijski inspektor u PS Travnik, inače mirna i nekonfliktna osoba, koji je bio u kavani, opomenuo da to ne rade, napadači su komadima stakla nasrnuli na njega. Bilać je tada upotrijebio službeni pištolj i teško ranio Kasumovića, a lakše povrijedio Purića i Zupurovića.
Prema informacijama koje smo dobili u JU Bolnica Travnik, Kasumovića je hitac pogodio u grudi, dok su Purić i Zupurović prošli s lakšim prostrijelnim ranama.
Na lice mjesta iste noći stigli su inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanske županije i otpočeli uviđaj koji je nastavljen i jučer, a kojim je rukovodio dežurni županijski tužitelj.

Saslušani očevici

Kako doznajemo, radi rasvjetljavanja ovog događaja saslušan je inspektor Bilać koji je upotrijebio oružje, ali i još nekoliko osoba koje su bile očevici, prije svih vlasnik kavane, radnica, te mladić koji je bio s ranjenom trojkom.
I pored brojnih pokušaja iz MUP-a ŽSB, kao i Županijskog tužiteljstva, nismo uspjeli dobiti nijednu informaciju u vezi s ovim događajem.
Doznajemo tek da su neki od ranjenih mladića od ranije evidentirani u policijskim biltenima zbog činjenja kaznenih djela.

Dva obračuna na istom raskrižju

U dva ugostiteljska objekta koja se nalaze preko puta raskrižja ulica Pirota i Tvornička iz vatrenog oružja ranjeno je ukupno šest osoba. Prvi obračun odigrao se u kavani „Kod Zlaje“ u noći sa 30. rujna na 1. listopad, kada su ranjeni vlasnik Zlatko Jukić, koji je nekoliko dana kasnije i podlegao te Stipo Bavrka i Dario Šušnje. U drugom obračunu, koji se desio preksinoć u susjednoj kavani ranjene su još tri osobe.

Dnevni avaz / HB.org