Policijska postaja Vitez inicirala vrijednu akciju

Akciju vrijednu pozornosti i pohvale pokrenuli su i uspješno proveli policajci policijskih postaja Vitez, Travnik i Novi Travnik, Policijske uprave Travnik. Riječ je o akciji darivanja krvi, a policajcima su se priključili državni službenici i namještenici zaposleni u PU Travnik.

Akciju je pokrenula PP Vitez. U bolnicama u Travniku i u Novoj Biloj krv je dalo oko 70 davatelja iz triju policijskih postaja.

Predvodili su ih njihovi zapovjednici Ljuban Frljić (Vitez), Fabo Stanić (Novi Travnik) i Slavko Lovrić (Travnik), a kada se zna da je u ove tri postaje zaposleno oko 150 djelatnika te da jedan broj policajaca iz objektivnih razloga (redoviti davatelji, zdravstveni problemi…) ovaj put nije mogao dati krv, onda je postotak davatelja u ovoj akciji iznad svakog očekivanja.

„Ovakve akcije su vrijedne i u ime bolnice i naših pacijenata policajcima upućujem iskrenu zahvalnost. Jer, krvi u bolnicama uvijek treba, zalihe su stalno na granici potreba, pa ovakve akcije, masovne i neočekivane, znatno popune naše rezerve“, kazala nam je šefica Transfuziologije u Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj dr. Ankica Martić.

Akcija je vođena pod motom „Krv damo, a ponos ne damo“, s aluzijom na štrajk koji provode zaposlenici MUP-a SBŽ-a.
„I ovom akcijom darivanja krvi želimo poručiti našim sugrađanima da smo uz njih“, poručio je zapovjednik Policijske postaje Vitez Ljuban Frljić.

VL / HB.org