Policija privodi osobe koje paljenjem korova izazivaju opću opasnost u KSB

Galizana, 250812. Jedan od pozara koji jos uvijek bukti u Istri je onaj na podrucju izmedju Galizane i Vodnjana. Vatrogasci neumorno gase pozar, no on jos uvijek nije pod kontrolom. U gasenju osim vatrogasaca sudjeluje i kanader. Foto: Srecko Niketic / CROPIX

Službenici policijske stanice Gornji Vakuf/Uskoplje otkrili su izvršitelje dva kaznena djela Izazivanja opće opasnosti, koja su počinjenja paljenjem korova na lokalitetu Galešica i lokalitetu Ploča, općina Gornji Vakuf/Uskoplje.
Kaznena djela počinjena su krajem ožujka kada su nepoznate osobe zapalile korov na njivama. Požar koji se proširio na lokalitetu Galešice zahvatio je kuću, koja je u potpunosti izgorjela.

Na lokaliteu Ploča, požar nastao paljenjem korova proširio se i ugrozio više kuća. Osumnjičeni za ova kaznena djela su K.B. rođen 1956. Godine i V.J. rođen 1963. godine, oba iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, protiv kojih je podneseno izvješće kantonalnom tužiteljstvu Travnik, kazao je glasnogovornik MUP-a KSB Rusmir Prohan.

Još jednom je pozvao građane da posebnu pažnju obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare koji lako izmaknu kontroli pa se vatra može proširiti na šume, gospodarske i stambene objekte, a time ugroziti i ljudske živote.

Prethodni članakU BiH se 471.519 muškaraca nikada nije ženilo, a 339.422 žene nikada udavale
Sljedeći članakBRAVOOO: Ana Petrović osvojila prvu, a Dora Dujmušić drugu nagradu na natjecanju učenika glazbenih škola