Policija ne traga za bjeguncem iz zatvora u Busovači, nego za razbojnikom iz Kiseljaka

Jučer je na pojedinim bh. medijima objavljena vijest kako zenička policija traga za zatvorskim bjeguncem. U istoj se spominje, prema neslužbenim informacijama, da se radi o bjeguncu iz zatvora poluotvorenog tipa iz Busovače…

Medijske natpise sinoć je demantirao Avaz u svom članku u kojem stoji da policija traga za osobom osumnjičenom za razbojništvo na području Kantona Središnja Bosna (KSB) u općini Kiseljak, a ne za odbjeglim zatvorenikom zatvora u Busovači, kako su pojedini mediji izvijestili.

Kako je za Avaz.ba izjavio glasnogovornik MUP-a KSB Rusmir Prohan, slučaj odbjeglog zatvorenika nije prijavljen. Radi se o bijegu osobe, koja je jučer izvršila razbojništvo u Kiseljaku, a potom se nije zaustavila na naredbu policije.

“Budući da je razbojnik pobjegao na područje Zeničko-dobojskog kantona, sve aktivnosti su nastavili poduzimati kolege iz nadležnog MUP-a”, rekao je Prohan za Avaz.ba.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su nam također potvrdili da se ne radi o odbjeglom zatvoreniku. Također, potvrđeno je da je na lokalnom putu Golubinja – Željezno Polje pronađeno vozilo Audi žute boje, nizozemskih tablica koje je premješteno pred policijsku stanicu u Žepču.

Potraga za odbjeglim razbojnikom će biti nastavljena danas.

Prethodni članakFenomenalna Dora Ćosić brončana u Rumunjskoj
Sljedeći članakRaspored odigravanja utakmica 24. Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2017”