Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili se stradalih branitelja i civila u Domovinskom ratu

Udruge proistekle iz Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane (HVO) općine Vitez u srijedu su, 31. listopada 2012. godine, povodom blagdana Svih svetih, položili vijence i upalili svijeće na svim spomen obilježjima i grobljima na području općine Vitez.

I izaslanstvo OO i ŽO HDZ BiH Srednjobosanske županije, na čelu s predsjednicom Lidijom Bradarom, povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana položilo je vijence i zapalilo svijeće u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na središnjem-spomen obilježju Križančevo selo nadomak Viteza.

“Obilježavajući blagdan Svih svetih i Dušni dan, i ove godine prisjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava. S dubokim se poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo svih onih koji su dali svoju hrabrost i živote za život svojega naroda”, ističe se u priopćenju za javnost ŽO HDZ BIH SBŽ.

Vijence su položili i pripadnici Oružanih snaga BiH, predvođeni zamjenicom ministra obrane BiH, Marinom Pendeš.

U priopćenju iz ŽO HDZ 1990 ŽSB naveli su kako je izaslanstvo HDZ 1990 Vitez s predsjednikom Željkom Topalovićem Berijom, članovima OO i dužnosnicima Slavicom Josipović i Rudom Vidovićem položilo vijence i upalilo svijeće.