Pokrenuta je nova Kanal 6 HD televizija usmjerena običnim ljudima

Bosanskohercegovačko medijsko nebo od danas je bogatije za Kanal 6 HD televiziju, osnovanu početkom ove godine u Travniku.

Ova televizija će emitirati 24-satni program u tzv. “narodnom” formatu”, što nagovještava kreiranje popularnih programa. “Naša misija je da objektivno informiramo gledatelje o svakodnevnim životnim temama i pozitivnim pričama. Pored toga, želimo zabaviti gledatelje i biti jedan pozitivan dio njihove svakodnevnice. Naš slogan je Kanal 6 – Srce Bosne!” kaže Alem Lolić, direktor Kanal 6 televizije.

Emitiranje eksperimentalnog programa započeto je u sustavima nekoliko kablovskih i IPTV distributera u Bosni i Hercegovni, a emitiranje redovnog programa se očekuje do kraja 2013 godine.

„Radimo u HD rezoluciji a bavit ćemo se običnim ljudima. Naše emisije nose naslove kao što su Narodno veselje, Prođoh Bosnom kroz gradove, U selo na sijelo, Kralj diskoteka, Sportska groznica i sl. Kreirat ćemo programske sadržaje koji će zasigurno privući mnoge gledatelje” kaže Lolić.

Program Kanal 6 televizije već mogu gledati korisnici Moje TV, BHB Cable TV, Global TV i Telemacha (ArtNet). Uskoro očekuju preuzimanje u digitalnim paketima Telemacha u Srednjoj Bosni, Zenici i Sarajevu te u NetTV Plus platformi u dijaspori.

„Ukoliko još uvijek nemate Kanal 6, kontaktirajte vašeg kablovskog ili IPTV distributera, kako bi Vam omogućili uživanje u našim programima. Svim distributerima nudimo besplatno preuzimanje signala” napominje Alem Lolić, osnivač i direktor Kanal 6 HD televizije.