Pokladni dani stižu u Busovaču

I ove godine maškare stižu u Busovaču. I to – i velike i male te donose sa sobom mnoštvo iznenađenja…

Poručuju to iz HKD-a Napredak Busovača koje, već 20-ak godina unazad, organizira Pokladne dane u Busovači.

Glavna fešta i ove godine će biti na platou ispred Hrvatskog doma u Busovači, gdje u nedjelju (26. 2. 2017.) u 17 i 30 sati počinje okupljanje veselih maškara koje će kasnije, s početkom u 18 sati, karnevalskom povorkom obići ulice našeg grada. Nakon toga ispred doma bit će održana prigodna karnevalska zabava, a sve okupljene zabavljat će svima nam dobro poznati band Epicentar iz Busovače. Osigurane su i nagrade za najbolju masku, najveselije društvo i najbolju dječju masku. Krafni, kuhanog vina, rakije te ostalih delicija neće nedostajati.

Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca i ove je godine domaćin ‘Koncerta pod maskama’. Isti je na rasporedu u četvrtak, 23. 2. 2017. od 19 sati u holu Srednje škole u Busovači. Posljednjih godina poklade se obilježavaju i u Mjesnoj zajednici Polje pa će tako pokladna zabava u Polju ove godine biti održana u ponedjeljak, 27. 2. 2017. s početkom u 19 sati kod kuće Marijana Relote. Zabavu će pratiti ugodna glazba, ukusna hrana, kuhano vino i rakija, a tu su i nagrade za najbolje maškare. Tradicionalna dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluju osnovne i srednje škole s područja Busovače na rasporedu je u utorak (28. 2. 2017.) od 12 sati, a pokladna zabava u Ravni je također u utorak (28. 2. 2017.) od 19 sati. Maškare će zabavljati Dejan Čeko i Focus band. Osigurana je nagrada za najbolju masku, najbolju skupinu i najbolju dječju masku. Organizatori tradicionalno poklanjaju krafne, a bit će tu i kuhanog vina, rakije i drugih domaćih specijaliteta.

Prethodni članakVelika pobjeda košarkaša Busovače u Čitluku
Sljedeći članak“Svastike” najbolja predstava po izboru publike na 29. kazališnoj smotri Vukovarsko-srijemske županije u Retkovcima